La Diputació s’ofereix a fer els treballs d’omissions cadastrals a l’Urgell a través del OARGTL

ORIvisita_cc_lurgell_alcaldes_editora_2_5338_0_1

ORIconsell_comarcal_consell_alcaldes_editora_2_5338_0

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha visitat aquest dimarts el Consell Comarcal de l’Urgell, on ha estat rebut per la seva presidenta, Rosa Maria Mora i el seu vicepresident, Joan Eroles. Durant la reunió amb el Consell d’alcaldes, Reñé ha posat a disposició dels municipis l’Organisme Autònom de Recaptació de Tributs per detectar les omissions cadastrals dels municipis de l’Urgell durant el pròxim curs.

D’aquesta manera, es donaria resposta als ajuntaments que no tenen regularitzada la seva situació tributària a causa d’aquelles unitats urbanes que no estan tributant correctament. La Diputació s’ofereix a fer els treballs d’omissions cadastrals que posaria en valor el principi d’igualtat tributària per tots els habitants del municipi ja que tots els habitants passarien a pagar segons les seves propietats i es regularitzarien situacions tributàries deficients. “Es genera greuges comparatius pel que fa referència a altres ciutadans que estan contribuïnt amb els impostos a les arques municipals”, ha dit Reñé respecte a la situació actual.

Els treballs d’omissions cadastrals per part del OARGTL ja es van iniciar al Segrià, l’Alt Urgell, el Pallars Jussà i l’Alta Ribagorça el 2011 i està previst que es duguin a terme a la Noguera i el Pla d’Urgell durant el 2012.

Per altra banda, els alcaldes de l’Urgell han demanat al president que la Diputació se segueixi fent càrrec dels costos del transport escolar no obligatori per al curs vinent. Un servei que hauria d’anar a càrrec dels usuaris i al que la Diputació ja ha destinat 500.000 aquest curs 2011-2012.

A la seva arribada al Consell Comarcal de l’Urgell, Reñé ha signat el Llibre d’Honor i s’ha reunit amb l’equip de Govern del Consell Comarcal.

El president de la Diputació ha estat acompanyat per l’alcaldessa de Tàrrega, Rosa Perelló; la diputada i regidora de l’Ajuntament de Tàrrega, Josefina Bernades, la cap de l’Àrea d’Organització i Gestió de la Diputació, Marlen Minguell, i el coordinador dels SSTT, Ramon Lleonart.

Lleida, 29 de maig de 2012
 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat