Signem un conveni per facilitar la participació dels alumnes lleidatans a les activitats del Parlament

REÑÉ_SIGNATURA_PARLAMENT_4

REÑÉ_SIGNATURA_PARLAMENT_2

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha signat aquest conveni amb la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, juntament amb la resta de diputacions catalanes

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha signat aquest dimarts el Conveni marc de col·laboració entre el Parlament de Catalunya i les quatre diputacions per a la projecció institucional del Parlament al món educatiu i universitari.

Reñé ha destacat que “aquest conveni permet a nois i noies conèixer el màxim òrgan de participació de Catalunya. Més encara ara en aquest moment en què se celebra el compromís de la Mancomunitat; i també en uns moments en què sovint es genera desafecció”. “Per nosaltres és important que ho coneguin”, ha conclòs.

L’objectiu d’aquest conveni és que les diputacions contribueixin a finançar la despesa dels centres educatius per al desplaçament al Parlament dels alumnes que participin en les diferents activitats que organitza la cambra.

La signatura del conveni s’ha fet aquest dimarts a la tarda entre la presidenta, Núria de Gispert, i els presidents de les diputacions, Joan Reñé (Lleida), Salvador Esteve (Barcelona), Joan Giraut (Girona) i Josep Poblet (Tarragona).

El Parlament ha ampliat i reestructurat les activitats educatives que ofereix als centres d’ensenyament, amb nous tallers i nous materials perquè els centres i els professors puguin aprofundir els coneixements sobre el funcionament de la cambra.

Amb el nou programa endegat, la cambra ofereix quatre tipus de cursos o tallers: ‘Sóc diputat/Sóc diputada’, adreçat a alumnes de primària, secundària i batxillerat, amb adaptacions a cadascuna d’aquestes etapes educatives; ‘Les comissions’, per a alumnes de secundària i batxillerat; ‘El nostre estatut’, per a secundària, i ‘El sistema electoral’, per a batxillerat.

Tots els centres participants en aquests tallers tindran també l’opció de proposar i treballar un projecte de llei per participar en les simulacions plenàries que es continuaran fent per a cada nivell d’ensenyament. Per als centres universitaris es continua organitzant la ‘Setmana del parlament universitari’, que reprodueix tot el procediment de l’activitat parlamentària, i aviat s’endegaran nous tallers.

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat