La Diputació s’adhereix als actes celebració del Dia Internacional de les Dones

Acte 8M_2

La diputada d’Igualtat, Helena Martínez, ha encapçalat la representació en un acte celebrat a la plaça 8 de Març de Lleida, “per denunciar les desigualtats que encara pateixen les dones del món”

 

La diputada d’Igualtat, Helena Martínez, ha participat aquest diumenge en l’acte institucional de commemoració del Dia Internacional de les Dones, que ha tingut lloc a la plaça 8 de Març de Lleida, acompanyada de Jordi Latorre, vicepresident primer de la Diputació de Lleida, Estefania Rufach, vicepresidenta segona, i el diputat Joan Gilart.

 

A l’acte també s’hi han assistit Miquel Pueyo, alcalde de Lleida; Ramon Farré, delegat del govern de la Generalitat a Lleida; Jose Crespín, subdelegat del Govern de l’Estat a Lleida; David Masot, president del Consell Comarcal del Segrià; i Montse Rue, vicerectora d’Estudiants i Ocupabilitat de la UdL, entre d’altres, a més de representants dels cossos de seguretat i d’entitats socials i cíviques de Lleida.

 

La diputada d’Igualtat, Helena Martínez, ha afirmat que “un any més les institucions ens hem reunit per denunciar, malauradament, les desigualtats que patim encara les dones del món”. Així, ha assegurat que des de la Diputació “treballem per lluitar contra aquestes desigualtats i per revertir tots els danys i totes les discriminacions i violències masclistes que encara es pateixen avui”.

 

La celebració ha estat conduïda per la periodista Gina Raimat i ha inclòs una interpretació musical a càrrec de la cantautora Guada Garino, amb una cançó que ha composat especialment per aquest dia, i la lectura de la declaració institucional a càrrec de Rosa M. Prats, professora de l’Institut d’Educació Secundària Torre Vicens, i una de les coordinadores del programa Technovation Girls Lleida, que dóna suport a equips femenins de nenes i joves entre 10 i 18 anys, per tal d’elaborar aplicacions digitals per resoldre problemes socials i fomentar el seu interès pels estudis científics i tecnològics. Per acabar, tots els representants de les institucions han participat en el muntatge d’un trencaclosques.

 

Lleida, 8 de març de 2020

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat