La Diputació s’activa per la salut mental

Programa_Salut_mental_001_SLI

Col·labora amb el projecte “Activa’t per la salut mental”, que s’ha presentat aquest dijous a l’Hospital de Santa Maria de Lleida

L’Aula Magna del Campus de Ciències de la Salut de la Universitat de Lleida (UdL), a l’Hospital de Santa Maria, ha acollit aquest dijous la presentació del projecte “Activa’t per la Salut Mental”. L’acte ha comptat amb la presència del diputat Antoni Ponz en representació de la Diputació de Lleida, que és una de les entitats que col·laboren en el projecte.

En la seva intervenció, Antoni Ponz ha assenyalat que “des de la Diputació som conscients de què suposa una malaltia mental per a una família, ja que aquesta es desorienta i necessita ajuda, i aquest projecte és per donar-los-hi suport”. És per això que ha remarcat que “des de la Diputació continuarem fent costat a les persones afectades intentant augmentar la qualitat de vida de tots els malalts i del seu entorn”.

El projecte “Activa’t per la salut mental” pretén aconseguir que persones amb problemes de salut mental, o amb risc de patir-ne, i els seus familiars, puguin esdevenir agents de salut actius en el seu propi procés de recuperació, i millorar així la seva qualitat de vida. És un projecte impulsat per la Federació Salut Mental Catalunya i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, amb la col·laboració de la Diputació de Lleida, en el marc del Pla integral d’atenció a les persones amb trastorn mental i addiccions.

El projecte s’inicia amb un pilot, de tres anys de durada, amb l’objectiu d’avaluar-lo i incorporar-lo a la cartera de serveis, i es materialitza a 12 territoris a través de 12 associacions. A Lleida es duu a terme amb l’Associació Salut Mental Ponent i l’Hospital Santa Maria-Gestió de Serveis Sanitaris.

En el global de Catalunya, el projecte preveu abastar un total de 650 familiars de persones amb problemes de salut mental en cursos de formació, 650 persones amb problemes de salut mental en cursos de formació i 1.700 persones ateses a l’Espai Situa’t.

Lleida, 7 de maig de 2015

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat