La Diputació rehabilita una màquina tipogràfica de 1923 per commemorar el 140 aniversari de la Impremta Provincial

Impremta_02

Impremta_03

Impremta_04

Provinent de la desapareguda Impremta Mariana i semblant a la que s’utilitzava per imprimir el Butlletí Oficial de la Província, el Servei de Manteniment n’està recuperant la capacitat operativa

 

El Servei de Manteniment de la Diputació de Lleida està duent a terme la rehabilitació d’una màquina d’impremta amb tipografia, que data de l’any 1923, amb motiu de la celebració, l’any vinent, del 140 aniversari de la creació de la Impremta Provincial.

 

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha visitat aquest matí els tallers del Servei de Manteniment, ubicats al complex de la Caparrella, per tal d’interessar-se per les feines de recuperació per tal que la màquina torni a ser operativa. Talarn ha estat acompanyat pel diputat responsable de la Caparrella, Josep Ramon Fondevilla; el gerent del complex, Carles Comes, i el tipògraf Dionís Gutiérrez.

 

La màquina, una rotoplana tipogràfica amb el número de sèrie 3123 fabricada a Holanda l’any 1923, procedeix de la donació de la Impremta Mariana de Lleida, i és semblant a la que s’utilitzava a la Impremta de la Diputació per a la confecció del Butlletí Oficial de la Província abans de la introducció de la tecnologia òfset.

 

Aquesta màquina tipogràfica es convertirà en l’eix a partir del qual la Diputació commemorarà durant l’any 2022 el 140 aniversari de la Impremta Provincial amb diferents activitats adreçades al púbic.

 

 

Lleida, 3 de desembre de 2021

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat