El dissabte 31 de maig se celebrarà una jornada tècnica amb conferències i tallers per a professionals durant tot el dia, i el diumenge 1 de juny es reserva per a la part pràctica, amb jocs per als petits a la Plaça Mercadal
Promoure els hàbits alimentaris saludables per prevenir l’obesitat entre els més petits és un dels objectius que es marca la Diputació de Lleida donant suport i promoció a les jornades de la Fundació Thao d’Educació per a la Salut des de la infància. Balaguer serà la primera ciutat en acollir els dies 31 de maig i 1 de juny aquestes jornades que tenen com a finalitat prendre consciència de la necessitat d’adquirir uns hàbits alimentaris ja des de la infantesa.
El programa dels dos dies s’ha presentat aquest matí a la Diputació de Lleida i ha comptat amb la participació del diputat Antoni Ponz; l’alcalde de Balaguer, Josep Maria Roigé; el regidor d’Ensenyament, Miquel Aige, i el director científic de la Fundació Thao, Rafael Casas.
Roigé ha agraït a Thao per la “gran tasca que esteu fent al nostre territori”, a la vegada que ha recordat que “també és treball municipal millorar i ajudar a millorar la salut dels nostres ciutadans. Estem totalment al costat de la prevenció mitjançant l’educació”.
El regidor d’Ensenyament ha explicat que “Balaguer porta adherit a aquest programa des de 2008 perquè creiem convenient promoure una sèrie d’hàbits que ens ajudin a tots a viure molt més i en millors condicions”.
Ponz ha destacat que “continuem tirant endavant els ajuts per a entitats sense ànim de lucre per fomentar els hàbits saludables. Aquest programa Thao és un dels molts que estem recolzant i l’objectiu de tot aquest esforç és millorar la qualitat de vida de la gent del nostre territori”.
Rafael Casas ha desgranat en què consistiran les dues jornades. “El dissabte el podem anomenar com de jornada tècnica, on el programa se centra en les conferències i els tallers per a professionals del món de l’educació, la salut, els serveis socials i la comunicació i a estudiants universitaris de graus i postgraus de ciències de la salut i ciències de l’educació amb l’objectiu de transmetre la importància de la mobilització de tots els sectors per educar en hàbits saludables. El diumenge es posarà en pràctica tot el que s’haurà parlat el dia anterior amb jocs per als més menuts a la Plaça Mercadal. Hem intentat fer unes jornades on sigui rellevant la participació i la interacció entre els assistents, fet que permetrà compartir coneixements des de diferents punts de vista i enriquir molt més les jornades. El nostre objectiu és aconseguir una mobilització social vers l’educació dels infants i contribuir a la millora dels seus estils de vida”, ha assegurat Casas.
Després d’un estudi en què han participat 2.000 nens i nenes lleidatans d’entre 3 i 12 anys, els resultats contemplen que hi ha un 17,6% dels infants de casa nostra amb sobrepès i un 6,5% que pateixen obesitat, més de quatre punts per sota de la mitjana catalana on l’obesitat és del 7,7% i el sobrepès, del 21%. “Podem dir que els nostres nens estan una mica millor respecte a l’estudi realitzat a Catalunya, encara que hem de continuar treballant per tal de mantenir o baixar aquests percentatges”, ha conclòs Rafael Casas.
Lleida, 26 de maig de 2014
Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat