La Diputació promou els Premis Millors Projectes d’Emprenedoria a la FP de Lleida

ORIpresentacio_premis_millors_projectes_emprenedors_001_editora_2_5859_0_1

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dilluns la presentació dels Premis Millors Projectes d’Emprenedoria a la FP de Lleida, que subvenciona la corporació a través del Patronat de Promoció Econòmica i que organitza GlobaLleida juntament amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat.

A la presentació hi ha participat el vicepresident tercer de la Diputació, Pau Perdices; el director dels serveis territorials d’Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, i el conseller delegat de GlobaLleida, Oriol Oró.

La convocatòria dels premis està destinada a alumnes matriculats en cicles formatius de grau mitjà i superior de la FP de tots els centres, públics i privats, de les comarques de Lleida i pretén incentivar la presentació d’idees emprenedores que ajudin a fomentar l’esperit empresarial de l’alumnat.

Durant la seva intervenció, Perdices ha destacat que aquest concurs arribarà a tots els alumnes de la FP de la demarcació de Lleida, la qual cosa és molt important per motivar-los i implicar-los.

Segons el Departament d’Ensenyament hi ha uns 8.000 alumnes matriculats a Lleida als 42 centres de FP, dels quals uns 4.000 estudien als graus mitjà i superior, que són els que es poden presentar al concurs.

En total, hi haurà quatre treballs guanyadors dividits en quatre categories: dos per grau mitjà (alumnes de 16 a 18 anys) i dos per grau superior (alumnes de 18 anys i més). Un per la millor idea emprenedora i un altre pel projecte més viable i adaptat al seu entorn.

El conseller delegat de GlobaLleida, Oriol Oró, ha indicat que un dels objectius de GlobaLleida és potenciar l’emprenedoria i ha afegit que “s’ha de començar a treballar des de la base”, de forma que aquests premis “són una bona acció per transmetre als alumnes les aptituds i actituds necessàries per emprendre”.

Per la seva banda, Cullerés ha explicat que aquests premis també suposen una "bona oportunitat per a aquelles persones majors de 25 anys que han tornat al sistema educatiu, ja que podran conèixer les eines i estratègies adequades per a l’autoocupació”. També ha indicat que aquests premis seran la fase preliminar dels Premis d’Emprenedoria de Catalunya.

Els treballs que presentin els alumnes es valoraran segons la seva qualitat, caràcter innovador, viabilitat econòmica, previsió de llocs de treball i adequació al territori. La previsió és que el lliurament dels premis guanyadors es faci al juny, coincidint amb la finalització del curs. Els guanyadors rebran material informàtic valorat en 500 euros.

Els treballs es poden presentar individualment o en grup fins al 31 de maig de 2013.

Lleida, 29 d’abril de 2013

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat