Nova aplicació mòbil per connectar voluntaris

Una ‘app’ ideada per l’Associació Alba de Tàrrega amb el suport de la Diputació

La Diputació de Lleida ha estat avui l’escenari de la presentació d’una nova app del voluntariat de Lleida, una aplicació que, ideada per l’Associació Alba sota el nom de VoluntariApp, naix amb l’objectiu d’agilitzar i facilitar el contacte entre voluntaris i entitats socials, en un iniciativa que ha comptat amb el suport de la Federació Catalana de Voluntariat Social a Lleida.

L’acte ha comptat amb la participació del vicepresident quart de la Diputació, Eloi Bergós; així com de Maite Trepat, directora de l’Associació Alba; Anna Homs, responsable de comunicació de l’Associació Alba, i Rosa Palau, coordinadora de la Federació Catalana de Voluntariat Social a Lleida. En la seva intervenció, Bergós ha expressat la satisfacció de la Diputació de Lleida pel fet de poder col·laborar en una iniciativa que ve a facilitar la tasca de les entitats socials, que “són l’ànima dels nostres pobles i de les nostres ciutats i amb les quals compartim l’objectiu de fer una societat millor”.

Tal com ha destacat Anna Homs, la nova app té la particularitat que “ha estat feta i creada des de zero per l’Associació Alba” en base a la seva pròpia experiència, de manera que ha tingut en compte “les necessitats” dels usuaris i de les entitats, a les quals “ha d’ajudar a agilitzar la seva tasca”. Tot plegat sorgeix arran d’un premi per a un projecte d’innovació que l’Associació Alba va rebre al 2016 i que es va materialitzar en l’aplicació que s’ha presentat avui, segons ha recordat Maite Trepat, que ha destacat que és una app gratuïta, inclusiva (oberta a tothom, no només a persones amb discapacitat) i que, més enllà de l’Associació Alba, han volgut posar “al servei de totes les entitats socials”, actualment una quarantena de federades. En tot aquest procés, el projecte ha comptat amb el suport de la Diputació de Lleida, un recolzament que Rosa Palau ha volgut fer palès.

Pel que fa al funcionament de VoluntariApp, disponible gratuïtament per a iOS i Android, actualment està en període de prova pilot a l’Urgell i a la Segarra, i a partir del gener ja es posarà en marxa a tot el territori lleidatà. Es tracta d’una nova eina de difusió per tal de potenciar el voluntariat que permet a les entitats socials adscrites fer crides de voluntariat i també visibilitzar la seva tasca. Compta amb una interfície autogestionable per a les entitats i facilita notificacions i avisos de noves crides. Tot plegat en una eina “senzilla i intuïtiva”, tal com ha explicat Anna Homs, i que ha de servir per involucrar més els joves en la tasca del voluntariat, segons ha dit Rosa Palau.

Lleida, 30 de novembre de 2018

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat