La Diputació presenta una exposició de fotografies que mostren els valors de l’esport i de l’entorn del territori

expo-esports2

expo-esports4

expo-esports6

Una dotzena de clubs esportius de base, femení i inclusiu són els protagonistes d’aquesta iniciativa que s’ha convertit en la imatge del calendari oficial de la Diputació de Lleida per a aquest 2023

El president Talarn ressalta l’aposta de l’Àrea d’Esports per potenciar i donar visibilitat a aquestes entitats, moltes vegades minoritzades pels esports de masses

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha presentat avui les fotografies que presidiran l’espai d’exposició de la Diputació situat a la planta baixa del palau. Es tracta de 24 fotografies protagonitzades per 12 clubs esportius del territori que posen en valor l’esport de base, femení i inclusiu. Aquests fotografies són les mateixes que apareixen al calendari oficial de la Diputació de Lleida per a aquest 2023.

El president ha fet la presentació acompanyat de la diputada d’Igualtat i Cooperació Internacional, Helena Martínez; l’assessora d’Esports, Gemma Vilarasau, i les persones que han fet possible que aquesta iniciativa esdevingui una realitat, que són Mariona Gil, productora de l’exposició; Jordi Bonet, autor de les fotografies, i Quim Díaz, dissenyador del calendari 2023.

Talarn ha destacat la importància de posar en valor aquests esportistes i clubs, moltes vegades minoritzats pels esports majoritaris. “Aquesta exposició reflecteix els valors de l’esport que des del primer moment hem volgut impulsar des de la Diputació de Lleida. L’esport de base és educar en valors, l’esport femení ajuda a trencar la concepció patriarcal del nostre entorn i fomentar l’esport inclusiu és ajudar a mostrar la societat sencera que som”.

En aquest sentit, ha felicitat a l’Àrea d’Esports de la Diputació de Lleida per aquesta iniciativa i també als autors materials del projecte “perquè han sabut plasmar amb aquestes fotografies la gran qualitat d’esportistes que tenim al territori i també els magnífics entorns i paisatges que ens identifiquen i ens fan únics com a demarcació”.

Mariona Gil ha assenyalat que, des del primer moment, van voler fer quelcom diferent que les tradicionals fotografies fetes en entrenaments. “Posar en valor els esportistes, i a la vegada també aquells elements paisatgístics de l’entorn proper de cada club”. Així doncs, les fotografies estan fetes en localitzacions properes als clubs esportius i també en el mateix moment del dia; d’aquesta manera, diu el fotògraf Jordi Bonet, s’aconsegueix que tota l’exposició segueixi una mateixa línia de llum i no hi hagi fotografies que ressaltin més que unes altres perquè s’han realitzat en moments del dia diferents.  “Buscar el sol de Ponent o posta de sol, el moment del dia que ens identifica i jugar amb elements també molt d’aquesta terra, com la fruita de Lleida o l’ovella xisqueta de Sort”. Finalment, el dissenyador Quim Díaz, autor del calendari, ha remarcat que l’elaboració i els colors del calendari estan pensats per enfortir aquests valors de l’esport de base, femení i inclusiu que fomenta la Diputació de Lleida.

El calendari conté dues fotografies de cada club per mes i un breu resum de cada entitat. Se n’han imprès 3.000 còpies que es repartiran entre el personal de la Diputació de Lleida, ajuntaments, consells comarcals i les entitats esportives que l’han fet possible.

Els Clubs que hi han participat són:

 • Club Esportiu Claror, de la Seu d’Urgell
 • Club Hoquei Patins Vila-sana
 • Club Patí Bellcaire
 • Club Atlètic Escatxics, d’Agramunt
 • Club Bàsquet Pardinyes
 • Lleida Handbol Club
 • ACUDAM, de Mollerussa
 • Associació Esportiva Pallars, de Sort
 • Club Esportiu INEF Lleida
 • Club Esportiu l’Estel, de Balaguer
 • Club Gimnàstic Lleida
 • Club d’Esquí la Coma

Lleida, 27 de desembre de 2022

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat