La Diputació, present en la reunió de la Taula Estratègica del Corredor Mediterrani

La trobada –en la qual ha participat el diputat Josep Ibarz– ha comptat amb les intervencions de la coordinadora del Corredor Mediterrani de la Unió Europea, Iveta Radičová, i del coordinador del Corredor Mediterrani del govern espanyol, Vicent Boira

El diputat Josep Ibarz ha participat aquest dilluns en la reunió de la Taula del Corredor Mediterrani, presidida pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, que ha tingut lloc al Palau de Pedralbes de Barcelona.

La Taula ha comptat amb la participació de la coordinadora del Corredor Mediterrani de la Unió Europea, Iveta Radičová, i del coordinador del Corredor Mediterrani del govern espanyol, Vicent Boira. Durant la reunió, s’han tractat temes com les estratègies d’acció econòmica, d’infraestructures i de serveis de transport, logística i la seva digitalització.

En el marc d’aquesta trobada, el diputat Ibarz ha aprofitat per insistir al conseller Calvet de la necessitat de posar èmfasi en els corredors complementaris al Mediterrani, destacant la línia Saragossa-Montsó-Almacelles-Lleida i fins a Tarragona, que també serviria per connectar posteriorment altres ciutats de la plana de Lleida.

La Taula Estratègica del Corredor Mediterrani, formada per més de 120 representants del món polític, social, empresarial i acadèmic, es va constituir el 25 de maig de 2016, i des d’aleshores s’han anat fent reunions on s’ha presentat diversa documentació amb les actuacions prioritàries que calia realitzar tube galore per impulsar aquesta infraestructura estratègica per al país. Entre aquestes actuacions, hi havia un primer paquet d’accions immediates: la doble via entre Vandellòs i Tarragona, la implantació de l’ample estàndard europeu entre Vila-seca i Castellbisbal i la represa de les obres de l’estació de la Sagrera.
Lleida, 10 de desembre de 2018

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat