La Diputació posa a disposició de cada ajuntament de la demarcació un aparell desfibril·lador DEA

Amb l’adquisició del material, es vol donar garanties de seguretat i de prevenció en la via pública o en qualsevol dels equipaments municipals que comptin amb aquests aparells

La Diputació de Lleida posarà a disposició dels municipis que ho sol·licitin un aparell desfibril·lador DEA per tal que les comarques de Lleida es converteixin en un territori cardioprotegit.

L’adquisició d’aquest material –que ja ha estat publicat al BOP amb data 6 de febrer– ha suposat una inversió de l’Àrea de Salut de la Diputació de 687.957,60 € i servirà per donar garanties de seguretat i de prevenció en la via pública o en qualsevol dels equipaments municipals que comptin amb aquests aparells.

Aquesta compra permetrà que els ajuntaments sol·licitants puguin decidir on col·loquen el DEA, en funció de les característiques i necessitats del municipi, i ajudarà a poder actuar amb rapidesa, en primera instància, en cas d’incidències de patologies del cor.

En aquest sentit, la presidenta de la Diputació, Rosa M. Perelló, ha assegurat que cada vegada hi ha més sensibilització a la societat respecte a la cura i la prevenció d’aquests tipus d’afectacions, i poder gaudir d’una eina com aquesta “ens permet fer un pas més de cara a que els nostres municipis guanyin en qualitat de vida”. Per això, Perelló ha volgut remarcar que la Diputació hi ha col·laborat oferint aquest aparell als municipis.

La petició de l’aparell inclourà també el dispositiu d’instal·lació (columna o vitrina), un curs de formació i un any de manteniment. D’altra banda, es donarà informació als ajuntaments sol·licitants sobre els requisits d’obra civil i les connexions en el punt d’instal·lació, així com el manteniment del DEA amb posterioritat al primer any de lliurament, entre altres qüestions tècniques.

En cas que els ajuntaments en volguessin més d’un, aquests es podran adherir a l’acord marc que ha formalitzat el Consorci Català de Desenvolupament Local de l’Associació Catalana de Municipis, en el qual trobaran les empreses acreditades i condicions molt avantatjoses.

Aquesta adquisició s’ha pogut fer després que es resolgués favorablement un recurs presentat davant el Tribunal Català de Contractació.

Formulari sol·licitud ajut

Lleida, 6 de febrer de 2019

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat