La Diputació patrocina la 39 Trobada d’Acordionistes del Pirineu, amb més oferta

ORIfoto1_trobada_acordionistes_editora_2_6448_0_1

L’aportació dels col·laboradors i la plena dedicació dels organitzadors permeten ampliar any rere any el nombre de músics i d’escenaris

A una sola edició de celebrar les quatre dècades d’èxits continuats, la Trobada d’Acordionistes del Pirineu es caracteritza per una constant ampliació tant dels músics i les formacions participants com dels escenaris que els serveixen de marc per a les seves actuacions.

La roda de premsa de presentació, celebrada aquest matí a la Diputació, ha estat presidida pel diputat Antoni Navinés i ha comptat amb la participació del membre de l’Associació Arsèguel i organitzador de la Trobada, Artur Blasco.

A l’acte, Navinés ha recordat “la voluntat de la Diputació de Lleida de fer costat a la Trobada per seguir difonent la música tradicional arreu del territori”.

Per la seva banda, Artur Blasco ha celebrat que l’acordió diatònic “viu ara uns moments de màxima implantació, ja que els moviments d’ensenyament d’aquest instrument estan cada vegada més arrelats dins i fora del nostre país”. Així mateix, l’organitzador de la Trobada ha assegurat que l’aprenentatge i la pràctica d’aquest instrument han permès a les noves generacions “endinsar-se en la cultura popular pròpia i fins i tot recordar la memòria històrica del nostre país”.

En aquesta 39a edició de la Trobada, hi participen un total de 65 músics i 22 formacions procedents de 16 països diferents d’Europa i d’Amèrica, corroborant així la dimensió internacional de la Trobada. Un dels artistes més reconeguts de l’edició d’enguany és el suec Mats Edén, que actuarà el dimarts dia 29 de juliol a l’Institut d’Estudis Ilerdencs. Les altres actuacions, que se celebraran entre el 26 de juliol i el 2 d’agost, tindran lloc en diversos emplaçaments d’Arsèguel, la Seu d’Urgell, Vilagrassa, Castellbò, Puigcerdà i Bolvir.

Lleida, 21 de juliol de 2014
 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat