Patrocinem el XV Congrés d’Arxivística de Catalunya, amb seu a Lleida

Congrés arxivística

Arxiu

Aquesta edició del congrés, prevista del 28 al 30 de maig, estarà dedicada a la preservació digital dels arxius i a l’accés permanent als fons

La Diputació de Lleida patrocina el XV Congrés d’Arxivística de Catalunya, amb seu itinerant i que enguany se celebrarà a la ciutat de Lleida. Es tracta d’un congrés bianual organitzat per l’Associació d’Arxivers i Gestors de Documents, que aquest any commemora el seu 30è aniversari.

Aquesta nova edició del congrés té per lema “La preservació digital i l’accés permanent”, en clara al·lusió a la importància de les noves tecnologies per facilitar l’organització dels arxius i permetre un accés als fons arxivats des de qualsevol lloc i en qualsevol moment. Aquest nou model arxivístic va un pas més enllà del model custodialista i patrimonialista imperant fins a la irrupció de les noves tecnologies en el sector.

Per donar a conèixer el patrimoni de Lleida als assistents, està prevista la celebració d’una recepció d’inauguració a la Seu Vella. La resta d’actes del congrés tindran lloc a la Llotja, amb un programa que inclourà múltiples taules rodones i sessions plenàries. Alguns dels temes de debat previstos al programa són l’experiència catalana i els formats preferents en la preservació digital, la custòdia digital i els arxius digitals en un món en xarxa. Per a inscripcions i més informació, els organitzadors han publicat la pàgina web http://arxivers.cat.

Lleida, 4 de febrer de 2015

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat