La Diputació participa en un projecte europeu d’Slow Tourism de potenciació de territoris que no reben gaire turisme

Ho fa a través de la comarca de les Garrigues en una iniciativa liderada per l’Agència Catalana de Turisme que ha donat el tret de sortida aquest dimarts amb un acte a Barcelona en el qual ha intervingut el vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica, Carles Gibert

La Diputació de Lleida participa, a través de la comarca de les Garrigues, en el projecte europeu Med Pearls, liderat per l’Agència Catalana de Turisme (ACT), del Departament d’Empresa i Coneixement, en el qual es potenciarà el tema de l’Slow Tourism en zones properes al turisme massificat però que no n’acaben rebent gaire.

El tret de sortida s’ha donat aquest dimarts amb la conferència internacional “The mediterranean as an innovative, integral amb unique destination for slow tourism”, que ha tingut lloc al Recinte Modernista de Sant Pau (Barcelona). En aquest encontre, s’ha celebrat la taula rodona “Establint sinergies amb experiències locals”, en què ha participat el vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica, Carles Gibert, exposant l’experiència de la Diputació en la valorització del patrimoni natural i cultural de les Terres de Lleida, mitjançant projectes finançats amb fons Europeus, com el Ponent Actiu, Paisatges de Ponent, Camí de Sant Jaume i Camins Tradicionals del Pirineu.

Els socis europeus de l’ACT són The Confederation of Egyptian European Business Associations (Egipte), The Federation of Egyptian Chambers of Commerce – Alexandria Chamber (Egipte), The Municipality of Thessaloniki (Grècia), Discovery Travel & Tourism LLC (Jordània), APS Mediterranean Pearls (Itàlia), The Palestine information & Communications Technology Incubator (Palestina), i The Palestine Wildlife Society (Palestina).

La proposta liderada per l’ACT ha estat un dels únics quatre projectes seleccionats entre les 67 propostes rebudes sota l’eix del turisme sostenible.

El projecte Med Pearls estableix que les experiències s’hauran de desenvolupar en zones de baixa densitat turística però amb molt de potencial. Sota aquests criteris, l’ACT ha escollit les zones de l’Anoia (en col·laboració amb la Diputació de Barcelona), les Garrigues (en col·laboració amb la Diputació de Lleida) i la Ribera d’Ebre (en col·laboració amb el Patronat de Turisme de Terres de l’Ebre), per impulsar les tres experiències catalanes que formaran part del projecte.

Les empreses catalanes que formin part d’aquesta prova pilot rebran formació en creació de producte turístic; podran realitzar viatges de benchmarking amb les altres experiències que formen part del projecte; rebran assessorament tecnològic; participaran en fires, workshops i altres activitats de promoció turística; i entraran a formar part d’un programa de cross selling amb la resta de socis, adreçat a tercers mercats com els Països Nòrdics, Estats Units i Canadà, Rússia i Àsia.

El projecte Med Pearls forma part de la convocatòria ENI CBC MEDITERRANEAN-SEA BASIN PROGRAMME de la Comissió Europea, i té com a objectiu la creació de 26 experiències turístiques –les 26 perles del Mediterrani que donen nom al projecte– en 13 àrees pilot dels països que hi participen. Aquestes experiències tindran com a finalitat posicionar internacionalment la Mediterrània com a destinació de qualitat i excel·lència per a l’Slow Tourism, a partir de la cooperació publicoprivada.

Lleida, 19 de novembre de 2019

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat