La Diputació organitza una jornada per incorporar els Objectius de Desenvolupament Sostenible en el procés de treball de la seva organització interna

Jornada_ODS_01

Jornada_ODS_05

Jornada_ODS_04

Amb el títol ‘Localitzem els ODS a la Diputació de Lleida. Compromisos cap a l’Aliança 2030’

 

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha donat aquest dijous la benvinguda als assistents a la jornada ‘Localitzem els ODS a la Diputació de Lleida. Compromisos cap a l’Aliança 2030’, que s’ha celebrat a la sala polivalent del Palau de la Diputació.

 

L’acte ha comptat amb les intervencions de la coordinadora general de la Diputació, Cèlia Argilés; el director del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació, Ramon Boixadera; els representants de la consultora Anthelsis Lavola, dinamitzadors de la Jornada, Rubén Ruiz i Ferran Martínez, i la intervenció telemàtica del director del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya, Arnau Queralt.

 

Durant la seva intervenció, Joan Talarn ha destacat que “la Diputació de Lleida vol incorporar els Objectius de Desenvolupament Sostenible en el procés de treball de la seva organització interna”, i ha fet una pregunta-reflexió oberta als assistents sobre “què es pot fer en el nostre treball intern a la Diputació de Lleida per tal d’avançar cap a una economia més innovadora, diversificada, competitiva, i eficient en l’ús dels recursos, amb alts nivells d’ocupació, amb un teixit empresarial sòlid, amb activitat global, i immers en la transició ecològica i digital per aconseguir la resiliència del sistema?”. Responent aquesta pregunta, ha assegurat que es podran “identificar les línies de treball i prioritats de la Diputació de Lleida i avaluar-ne l’alineació amb els objectius ODS”.

 

Aquesta sessió té per objectiu aconseguir la implicació de tota l’organització de Diputació de Lleida per definir els compromisos necessaris per fer l’Adhesió a l’Aliança 2030 de la Generalitat de Catalunya, que ja han fet la resta de diputacions catalanes. Una vegada estiguin definits aquests compromisos, caldrà passar-los a aprovació del Ple.

 

Aquesta acció està vinculada amb un projecte més ampli de les diputacions de Girona i Tarragona per disposar d’un visor d’indicadors municipals per anar veient l’avanç en l’assoliment dels diferents compromisos, i pel qual en els propers mesos també se signarà un ‘Protocol d’intencions per a la col·laboració i la visualització en l’àmbit municipal del grau d’assoliment dels ODS de l’Agenda 2030’.

 

La jornada s’ha plantejat de manera que hi estiguessin representades totes les unitats gestores i unitats administratives de la institució, havent-hi convocat diversos perfils tant de comandaments (direccions i caps de servei i secció) com de les diferents escales, per tal d’aconseguir el màxim de riquesa d’aportacions i visions.

 

Lleida, 6 d’octubre de 2022

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat