La Diputació organitza una jornada de formació sobre projectes d’especialització i competitivitat territorial (PECT)

El president Talarn considera que aquests projectes són una oportunitat per poder impulsar la necessària transformació dels territoris rurals

Joan Talarn, president de la Diputació de Lleida, ha clausurat aquest dimarts una jornada de formació sobre projectes d’especialització i competitivitat territorial (PECT), que ha tingut lloc a la sala d’actes del mateix edifici de la Diputació. Els PECT són iniciatives que impulsen els agents del territori i lideren les entitats públiques locals i que serveixen per promoure actuacions que contribueixin a la transformació econòmica del territori i que tinguin un fort component d’innovació.

El president Talarn ha explicat que la Diputació de Lleida és conscient del repte que suposen aquests projectes per al territori, però que a la vegada també són una oportunitat per impulsar la necessària transformació dels territoris rurals.

En aquest sentit, el president explica que aquesta transformació, de base innovadora, és clau per tal que aquests territoris rurals puguin capturar els beneficis del model d’economia verda, el qual s’està impulsant amb força en l’àmbit europeu, i que alhora també contribueix a donar respostes efectives als principals problemes socioeconòmics que pateixen.

Finalment, Talarn ha recordat que el paper que tenen les administracions locals i supralocals com la Diputació de Lleida en aquesta transformació és clau per gestionar la transició cap a aquest nou model de creixement.

Lleida, 19 de novembre de 2019

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat