La Diputació ofereix assessorament legal als ajuntaments i consells comarcals afectats per línies d’alta tensió que volen creuar el Segrià, les Garrigues i l’Urgell

Reunió_consell_Alcaldes_Garrigues_urgell_02

Reunió_consell_Alcaldes_Garrigues_urgell_01

A través del Patronat de Promoció Econòmica, un despatx d’advocats prepararà les al·legacions i objeccions dels ens locals als projectes ‘Lupus’, ‘Avior’ i ‘Atria’

 

La Diputació de Lleida, a través del Patronat de Promoció Econòmica, ha ofert assessorament legal als ajuntaments i consells comarcals de la demarcació afectats per dos grans projectes de línies d’alta tensió que pretenen creuar diferents municipis de les Garrigues, l’Urgell i el Segrià i que en aquest moment es troben en període d’al·legacions.

 

El Patronat de Promoció Econòmica, donant resposta a les inquietuds que han fet arribar des dels municipis i consells comarcals afectats per diferents projectes de línies d’alta tensió, ha activat un servei de consultoria i assistència jurídica al qual es poden acollir els ens locals que així ho considerin.

 

En concret es tracta dels projectes del Parc Eòlic Lupus i les seves infraestructures d’evacuació de molt alta tensió, i del dels parcs fotovoltaics Avior i Atria i les seves infraestructures d’evacuació de molt alta tensió. Tots ells tenen previst la creació dels parcs generadors d’energia a municipis de l’Aragó i línies de transport d’alta tensió que travessen diverses comarques lleidatanes.

 

El vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica, Carles Gibert, assegura que “d’aquesta manera responem a les inquietuds que les alcaldies ens fan arribar al voltant d’aquests projectes i aprofitant que la modificació del decret realitzat per la Generalitat ara permet als consistoris ser part afectada, a diferència del marc normatiu anterior en el qual els ajuntaments no eren ni consultats”.

 

En el cas del projecte del Parc Eòlic Lupus, el despatx d’advocats seleccionat per la Diputació contactarà en breu amb els consistoris i consells comarcals per tal de demanar la informació necessària per donar-li suport si desitgen al·legar o plantejar objeccions legals per les afectacions que considerin són negatives per al seu territori.

 

Per a les entitats afectades pel projecte dels parcs fotovoltaics Avior i Atria, el sistema d’assessorament legal es concretarà a inicis del mes de gener, però el Patronat aconsella a ajuntaments i consells que demanin ja la pròrroga del termini per a presentar les possibles al·legacions.

 

El Parc Eòlic Lupus, preveu instal·lar 9 aerogeneradors de 120,9 metres d’alçada als termes municipals d’Antillón, Pertusa, Salillas, Sesa, Huerto, Grañén i Tramaced, a la demarcació d’Osca. El projecte contempla diverses vies d’evacuació d’alta tensió, entre elles:

 

– LAAT SET Bajo Cinca P4 – SET Pierola 400kV, de 147,815 km de longitud, que partint de Torrente de Cinca, a Osca, finalitza la localitat d’Hostalets de Pierola, a Barcelona, creuant els municipis de la Granja d’Escarp, Seròs, Maials, Llardecans, Torrebesses, La Granadella, Granyena de les Garrigues, El Soleràs, Els Torms, Juncosa, La Pobla de Cérvoles, El Vilosell, Vinaixa i Tarrés, en la demarcació de Lleida; Vimbodí i Poblet, l’espluga de Francolí, Blancafort, Solivella, Sarral, Rocafort de Queralt, Les Piles i Pontils, en la demarcació de Tarragona; i Bellprat, Sant Martí de Tous, Santa Margarida de Montbui, Vilanova del Camí, la Pobla de Claramunt, Piera, Hostalets de Pierola i Masquefa, en la demarcació de Barcelona.

 

– SET L’Albi 400/30 kV, al terme municipal del Vilosell.

– SET Cirerer 400/66/30 kV, al terme municipal de Maials.

– SET Granyena 400/30 kV, al terme municipal de Granyena de les Garrigues.

 

Per la seva banda, els parcs fotovoltaics Avior i Atria, previstos als municipis de Fraga i Torrente de Cinca, també a Osca, tenen projectat instal·lar 87.120 mòduls de captació d’energia solar i preveuen diverses vies d’evacuació d’alta tensió, entre elles:

 

– Línia aèria d’alta tensió “LAAT SET Bajo Cinca 3E – SET Sant Roc”, de 78,591 kilòmetres de longitud, que des de Torrente de Cinca i Fraga té previst creuar Massalcoreig, Aitona, Soses, Torres de Segre, Sudanell, Montoliu de Lleida, Albatàrrec, Lleida, Artesa de Lleida, Puigverd de Lleida, Torregrossa, Juneda, Les Borges Blanques, la Floresta, Arbeca, Els Omellons, Maldà, Sant Martí de Riucorb, Nalec i Ciutadilla.

– Subestació elèctrica “SET Sant Roc”, ubicada al terme municipal de de Ciutadilla

– Línia aèria d’alta tensió “LAAT SET Sant Roc – SET Promotores La Espluga”, de 7,693 kilòmetres de longitud, que discorre pels termes municipals de Ciutadilla i Vallbona de les Monges.

– Subestació elèctrica “SET Promotores La Espluga” y Línia Aèria 220 Kv “SET Comalats (AP.26) – SET Promotores La Espluga”, ubicada al terme municipal de Vallbona de les Monges.

– Línia aèria d’alta tensió “LAAT SET Promotores La Espluga – SET La Espluga 220 REE”, de 0,430 kilòmetres de longitud, que discorre els termes municipals de Vallbona de les Monges i l’Espluga de Francolí, a la demarcació de Tarragona.

 

Lleida, 22 de desembre de 2021

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat