La Diputació invertirà en la millora dels protocols per a la gestió dels riscos d’inundabilitat davant del cas Doctor Music

Aquesta és una de les demandes que han realitzat els alcaldes de les Valls d’Àneu a la presidenta Perelló
En la reunió que ha tingut lloc aquest dimarts també s’ha acordat potenciar les campanyes promocionals i turístiques dels Pallars

La presidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló, ha anunciat aquest dimarts que la corporació invertirà per millorar les mesures i protocols de seguretat per a la gestió dels riscos d’inundabilitat per tal que aquestes millores tecnològiques puguin permetre dur a terme activitats de diversa índole en aquestes zones.

Aquest ha estat un dels acords al qual s’ha arribat durant la reunió que la presidenta ha mantingut amb els dirigents municipals del Pallars, que s’ha celebrat al Palau de la Diputació, un cop confirmada de manera oficial la marxa del Doctor Music Festival. La reunió ha comptat amb la participació del president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Carlos Isús; de l’alcalde d’Esterri d’Àneu, Joan Blanco; de l’alcaldessa d’Alt Anèu, Laura Arraut; de l’alcalde de la Guingueta d’Àneu, Josep A. Cervós; i l’alcalde d’Espot, Josep M. Sebastià. A la trobada també hi han pres part el vicepresident segon de la Diputació, Gerard Sabarich, i el director del Patronat de Turisme, Juli Alegre.

Segons ha detallat Rosa Maria Perelló en acabar la reunió, s’ha arribat a “una situació molt dura”, però ha demanat no perdre “un punt d’optimisme”, en el sentit que s’ha arribat “a un acord per treballar plegats” per tal que “si aquest Doctor Music no se celebra l’any 2019, es pugui fer un altre any”. Això passa per buscar solucions davant l’informe desfavorable de l’ACA (Agència Catalana de l’Aigua), de manera que la inversió consignada als municipis pallaresos amb motiu del Doctor Music, es destinaran a elements que permetin millorar la seguretat, o almenys “minimitzar”, els possibles riscos d’inundabilitat, aprofitant els nous avenços tecnològics en sensors de rius o radars meteorològics.

A més, Rosa Maria Perelló ha anunciat, d’acord amb els alcaldes, implementar noves campanyes de promoció turística del Pallars, tot plegat amb l’objectiu d’intentar pal·liar la repercussió negativa que ha suposat la marxa del festival. En aquest sentit, Perelló ha afirmat que, si bé s’ha perdut enguany un festival, s’han de potenciar la resta de múltiples i diversos esdeveniments que s’organitzen en aquest territori; és a dir, en paraules de la presidenta, “posar en valor el que tenim i no el que hem perdut”.

Al mateix temps, la presidenta s’ha compromès a acompanyar els alcaldes i el consell comarcal en les reunions que han demanat celebrar tant amb el president de la Generalitat com amb el conseller de Territori.

Per la seva part, Carlos Isús, president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, ha dit que l’essència del Doctor Music “és al Pallars” i que, per tant, no volen tancar portes, sinó “deixar-les obertes de cara al futur”, i això passa per “minimitzar riscos” mitjançant la instal·lació d’un seguit d’elements de seguretat.
Lleida, 2 d’abril de 2019

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat