La Diputació inverteix més de 6 milions en municipis de muntanya i en risc de despoblament en dos anys

Sobira

Sobira2

Sobira3

Sobira4

El president Joan Talarn visita Farrera, Llavorsí i Soriguera, municipis amb projectes que han rebut un increment notable dels fons de la Diputació 

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha refermat el seu compromís amb els municipis de muntanya amb la visita que ha realitzat avui a tres municipis del Pallars Sobirà, Farrera, Llavorsí i Soriguera, “exemple de l’increment de fons de la Diputació a través de l’aplicació dels innovadors criteris de discriminació positiva en els plans econòmics de suport al món local”.

Talarn ha destacat que aquesta forma de suplementar les aportacions als municipis en risc de despoblament i que pateixen els efectes negatius d’un entorn de muntanya ha suposat aportar directament 6 milions d’euros en dos anys, fins a un 20% dels plans econòmics de la Diputació, a aquestes poblacions que d’altra manera haurien rebut menys fons precisament a causa de les seves baixes ràtios de població. “Degut al dèficit endèmic que el Pirineu ha patit d’inversions públiques, aquesta quantitat poc semblar poca. Efectivament, no és suficient per revertir anys d’escassedat, però marquen una tendència fins ara inèdita. Les comarques pirinenques mai havien estat al centre de l’acció política que es realitza des de la plana, però amb l’actual govern de la Diputació aquesta dinàmica l’hem revertit”, ha assegurat el president.

Talarn ha iniciat la visita al municipi de Farrera, on ha estat rebut per l’alcalde, Àngel Bringué, amb el qual ha visitat el Centre d’Art i Natura de Farrera, que compta amb el suport de l’IEI en les seves activitats. Posteriorment s’ha traslladat a Llavorsí, on amb l’alcalde, Josep Vidal, han valorat les obres de la caldera de biomassa, que se finança amb fons Feder i de la Diputació. Finalment, al municipi de Soriguera, juntament amb l’alcalde i diputat provincial Josep Ramon Fondevilla, han visitat les obres del carrer Únic del nucli de Vilamur, que finançades per la Diputació estan en la seva recta final.

Joan Talarn ha recordat als alcaldes del Pallars Sobirà que ara la Diputació sumarà als criteris de discriminació positiva el pla de repoblament aprovat al ple de dilluns que, amb 7 milions d’euros, han de suposar un fort impuls a projectes municipals per garantir l’arrelament de les persones i el talent al territori i ha animat les altres administracions a fer una aposta decidida per revertir anys de falta d’inversions.

Soriguera, 25 de gener de 2022

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat