La Diputació internacionalitza la cultura de Lleida amb un nou portal web per l’IEI

ORIdsc_0078_editora_2_5889_0_1

La cultura de Lleida internacionalitza la cultura de Lleida a través del nou portal web de l’IEI que la Fundació cultural de l’IEI de la Diputació de Lleida ha creat per tal de fomentar un espai de comunicació total entre la institució i els usuaris.

A la presentació del nou portal, que ha tingut lloc aquest dijous a l’Aula Magna de l’IEI hi ha participat la vicepresidenta de la Fundació Pública Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI), Rosa Pujol, i el director de l’IEI, Josep Maria Solé i Sabaté.

Durant la seva intervenció, Solé i Sabaté ha destacat que es vol fer un web 3.0 que estigui adaptat a les necessitats del segle XXI, més atractiu, dinàmic i interactiu que permeti incrementar el nombre de visites, fidelitzar els visitants, obrir-lo a la internacionalització, i en definitiva, que permeti ampliar el coneixement que es té del territori i del patrimoni de les comarques de Lleida.

Per això, ha destacat Solé i Sabaté, la nova versió del web és més àgil i facilita la seva navegació. També ha explicat que s’ha iniciat un apropament a les xarxes socials. Aquesta eina s’incorpora de forma dinàmica en aquest nou web, i en quant a l’accessibilitat, aquesta ha d’estar pensada per a tots aquells sectors de la societat que tenen dificultat d’accés.

El nou web manté la mateixa URL: www.fpiei.cat i compta amb vistes virtuals i amb fotografies panoràmiques que permeten entrar als diferents espais públics de la institució.

Al mateix temps, està a disposició del usuaris un aplicatiu mòbil per Iphone, Android i en els propers dies per Apple.

Una altra de les novetats és que la informació que es pengi al nou portal es distribuirà de forma automàtica a les bases de dades autoritzades, es generaran notícies pel butlletí electrònic, i es podran veure també al compte de Facebook i de Google+ creades per la ocasió. També s’ha creat un compte a Youtube des del qual es podrà veure tota la videoteca, un compte a Flickr des d’on es podrà accedir a la fototeca, i la possibilitat de seguir esdeveniments en directe a través del programa livestream.

Lleida, 16 de maig de 2013

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat