La Diputació insta a aixecar acta notarial de la retirada de les peces de Sixena

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, s’ha reunit aquest migdia amb els responsables dels serveis jurídics del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de la mateixa Diputació de Lleida que al llarg de tota la passada nit han comparegut al Museu de Lleida mentre eren retirades per ordre judicial les 44 peces que la Generalitat va adquirir a les Monges de Sixena.

Per Reñé, “la indignació i la impotència que hem sentit responen a la més brutal agressió que ha sofert la cultura lleidatana i les relacions de Lleida amb la Franja”.

A petició de la Diputació de Lleida, el Consorci del Museu de Lleida, Diocesà i Comarcal ha demanat la presència d’un notari per aixecar acta mentre ha durat tota la intervenció. “La defensa de l’art de Sixena no ha acabat. La sentència no és ferma. Continuarà la nostra plena disposició a participar en totes i cadascuna de les accions judicials que els nostres assessors jurídics proposin a partir d’ara”, ha dit Reñé, que ha manifestat el seu compromís als treballadors del Museu, a qui ha agraït l’esforç en uns moments tristos i difícils.

A la reunió també hi han assistit la secretària general de Cultura, Maria Dolors Portús; el director general de Cultura, Jusèp Maria Boya; la vicepresidenta de l’IEI, Rosa Pujol; la cap dels serveis jurídics de Cultura, Pilar Bayarri, i la lletrada de la Diputació de Lleida, Chari Rodríguez.

Lleida, 11 de desembre de 2017

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat