La Diputació inicia la renovació del seu parc mòbil apostant per la sostenibilitat i la preservació del medi ambient

[RoyalSlider Error] No post attachments found.

Adquireix, d’entrada, una furgoneta elèctrica per al seu Servei de Manteniment

La Diputació ha iniciat el canvi progressiu del seu parc mòbil amb l’adquisició d’una furgoneta elèctrica (NV 200) per al Servei de Manteniment que entrarà en funcionament en breu. Aquesta iniciativa tindrà continuïtat en el temps amb el canvi progressiu de la flota de vehicles de què disposa la institució amb la intenció que, a curt-mitjà termini, els vehicles usats acabin utilitzant només l’energia elèctrica. Es preveu també que en aquest període de trànsit s’incorporin a la flota cotxes híbrids endollables.

L’adquisició d’aquest vehicle dona continuïtat a la compra d’una moto elèctrica SCUTUM que va fer el Parc Mòbil el mes de febrer de 2017 i que s’ha destinat al servei de missatgeria.

Per complementar aquesta aposta per la sostenibilitat i el respecte al medi ambient, la Diputació de Lleida preveu instal·lar un punt de càrrega ràpida de vehicles elèctrics de caire públic a l’entrada del pàrquing central de gerència del la Caparrella i permetrà que se’n beneficiï el nombrós parc de vehicles que circulen diàriament pel complex. Aquesta instal·lació podria ser assistida amb plaques fotovoltaiques.

Amb aquestes dos iniciatives es pretén contribuir a la millora en l’emissió de gasos, reduint-ne la seva producció i la contaminació acústica. Cal recordar que el rendiment d’un motor elèctric sol ser superior al 75%.

El punt de càrrega del Complex de la Caparrella seria el cinquè de caire públic a la ciutat de Lleida i s’uniria a aquells ubicats en diverses empreses dels polígons industrials propers a la ciutat.

L’interès pel cotxe elèctric està augmentant i les matriculacions estan creixent significativament al mercat espanyol. Durant el 2017 es van registrar 64.386 cotxes elèctrics, la qual cosa suposa un creixement del 79,9% respecte a l’any anterior.

Lleida, 20 de maig de 2019

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat