La Diputació inicia la itinerància de l’exposició Perseguits i Salvats a França

Portada_cataleg

El president Joan Reñé presidirà dimarts, dia 5 de juny, l’acte inaugural de la mostra a l’Espace du Judaisme de Tolosa de Llenguadoc

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, inaugurarà dimarts vinent, 5 de juny, l’exposició ‘Perseguits i Salvats. No volien que existíssim’ a Tolosa de Llenguadoc (França). L’exposició parla dels jueus que van creuar el Pirineu de Lleida caminant, deixant enrere les seves vides, famílies i amics. Oblidant forçadament les seves llars, les seves ciutats, el seu país…per poder viure en pau. L’exposició també parla de la gent anònima i desinteressada que vivia al Pirineu i que els hi va fer costat.

L’acte d’inauguració se celebrarà a les 18.00 hores a l’Espace du Judaisme de Tolosa, un centre de referència de la cultura jueva ubicat a la plaça Riquet. Reñé estarà acompanyat per la vicepresidenta de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, Rosa Pujol, pel president de l’Associació Hebraica de Tolosa i per representants de resistents i supervivents de l’Holocaust residents a la ciutat francesa.

La mostra es podrà veure del 5 al 27 de juny, unes dates en les que, paral·lelament a l’exposició, s’oferiran diverses activitats, com ara conferències, testimonis de supervivents i familiars, etc.

Aquesta exposició s’emmarca dins el projecte Perseguits i Salvats de la Diputació de Lleida. Es tracta d’una mostra itinerant que és previst que en els propers mesos viatgi per diverses ciutats catalanes i estrangeres abans d’arribar a Tel Aviv (Israel) el proper mes de desembre.

El projecte ‘Perseguits i Salvats’ és una iniciativa de la Diputació de Lleida, la qual –a través de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, el Patronat de Turisme i la col·laboració d’ajuntaments i consells comarcals del territori– té com a principal objectiu recuperar la memòria del pas pel Pirineu lleidatà de milers de jueus que fugien de l’Holocaust durant la Segona Guerra Mundial.

 

 

Lleida, 31 de maig de 2018

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat