La Diputació inicia la instal·lació del sistema de reg del futur camp experimental d’ametllers a la finca de Maials

ORIjoan_rene_-_cultiu_maials_002vr_editora_2_6320_0_1

ORIjoan_rene_-_cultiu_maials_001vr_editora_2_6320_1

El president Joan Reñé visita la finca on es farà l’assaig amb diferents dotacions d’aigua i constata l’interès creixent per aquest cultiu a les terres de Lleida

El president de la Diputació de Lleida ha visitat aquest divendres la finca de Maials propietat de la corporació on es prevista la posada en funcionament d’un camp experimental d’ametllers a finals d’any.

El projecte pren com a referència camps d’assaig de la Vall de Sant Joaquim, a Califòrnia, on les plantacions d’aquest fruit sec són de vital importància per al sector primari i agroindustrial.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha explicat que gràcies a aquest cultiu experimental es podrà “veure l’evolució i la rendibilitat del cultiu de l’ametller amb diferents dotacions de reg i aconseguir així les majors rendibilitats productives”.

El camp d’assaig que la Diputació planteja a Maials es durà a terme en una superfície de 7 hectàrees. En aquests moments ja s’ha començat a instal•lar el sistema de reg per degoteig, que està previst que es completi durant l’estiu per tal d’iniciar la plantació dels ametllers la propera tardor-hivern.

Es prendran com a referència les collites que s’obtinguin amb diferents dotacions d’aigua amb el sistema de reg de degoteig. El projecte és també una aposta per valorar la viabilitat d’aquest cultiu al voltant de l’àrea del canal Segarra-Garrigues.

Reñé ha indicat que la corporació lleidatana buscarà la complicitat i la implicació del Departament d’Agricultura, de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), d’Aigües Segarra-Garrigues i d’empreses privades per portar a terme aquest cultiu experimental.

La finca La Devesa propietat de la Diputació de Lleida a Maials té una superfície total de 108 hectàrees. En aquesta zona es previst, també, un assaig de cultiu de tòfones amb alzineres inoculades. El president Joan Reñé ha visitat la zona acompanyat pel responsable de finques de la Diputació, Ramon Cònsola, i de l’alcalde del municipi, David Massot.

Maials, 25 d’abril de 2014

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat