La Diputació i UP sumem esforços un any més per promoure el consum de fruita entre els infants

Disfruitala_2016_002_SLI

La Diputació i UP sumen esforços un any més per promoure el consum de fruita entre els infants

Disfruitala_2016_002_WEB

Disfruitala_2016_001_SLI

 

Uns 2.000 nens i nenes de 3 a 12 anys participaran durant el mes de juliol a la campanya “Disfruita-la a l’estiu” que acolliran 13 municipis de les comarques de Lleida

Per tercer any consecutiu, la Diputació de Lleida col·labora amb el sindicat Unió de Pagesos en la campanya “Disfruita-la a l’estiu” amb l’objectiu d’afavorir el consum de fruita dolça entre els infants.

Torrefarrera ha estat el municipi que aquest divendres ha donat el tret de sortida a aquesta activitat en la que han participat uns 150 infants. L’acte ha comptat amb la presència del president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé; de l’alcalde de Torrefarrera, Jordi Latorre, i del coordinador general d’Unió de Pagesos, Joan Caball, que han ajudat a repartir les carmanyoles amb fruita entre els més petits.

“Disfruita-la a l’estiu” consisteix en tastos guiats de fruita dolça de temporada, com nectarines, cireres, peres o albercocs, per a infants que participen a les estades d’estiu, en un ambient més lúdic i per gaudir de les activitats durant les vacances.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha recordat que fa molts anys que la institució col·labora amb UP per “fer possible que els nens consumeixin fruita al llarg de tot l’any”, una acció que a la vegada suposa un “retorn als nostres pagesos que amb talent i esforç produeixen fruita d’una gran qualitat”.

Durant l’estiu, seran 13 els municipis que acolliran aquesta activitat: Torrefarrera, Palau d’Anglesola, Cervera, Torres de Segre, Agramunt, Artesa de Segre, Rialp, Organyà, Tremp, Vilaller, Guissona, Solsona i Tàrrega. Les sessions dels tastos inclouen l’espectacle Disfruita-la xic, a càrrec del grup d’animació La Cremallera, durant el qual s’expliquen les propietats de la fruita i els beneficis que aporten a la salut.

Tots els nens i nenes participants s’enduran una carmanyola Disfruita-la, amb forma de poma, amb l’objectiu que la reutilitzin per portar fruita durant les seves activitats d’estiu, i d’aquesta manera donar continuïtat a l’actuació implicant les famílies amb la responsabilitat de proporcionar-los fruita. També es distribueix un díptic a les famílies amb els consells de com utilitzar les carmanyoles i com fomentar el consum de fruita als infants.

L’alcalde de Torrefarrera, Jordi Latorre, ha valorat molt positivament aquesta activitat que “promou hàbits de vida saludable entre els infants des del mateix territori, amb productes de km 0 i d’una forma festiva, la qual cosa afavoreix i facilita l’aprenentatge”.

La promoció dels hàbits saludables i dels productes de la terra és una de les prioritats de la Diputació de Lleida i la institució col·labora des de l’any 2005 amb UP en la campanya “Disfruita-la”.
En aquest sentit, el coordinador general d’Unió de Pagesos, Joan Caball, ha recordat que ja fa més de 10 anys que la Diputació de Lleida i el sindicat agrari col·laboren en aquesta iniciativa que es va crear “pensant en els futurs consumidors, com són els nens d’ara”.

Aquest és el tercer any consecutiu del “Disfruita-la a l’estiu” a les comarques de Lleida. Fins ara, la campanya ha arribat a 3.100 nens de 26 municipis, als que s’hauran de sumar els 2.000 infants i els 13 municipis que l’acolliran aquest mes de juliol.

Lleida, 1 de juliol de 2016

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat