La Diputació i l’Obra Social “la Caixa” arrangen l’entorn de la peixera de la Prenyanosa del riu Sió a Cervera

ORIprenyanosa_editora_2_6461_0_1

La millora ambiental del riu Sió al seu pas per Cervera ha suposat una inversió per part de l’entitat financera de 26.300 euros i ha facilitat l’accés al món laboral a quatre persones en risc d’exclusió social

Aquesta iniciativa s’emmarca dins del conveni de col•laboració entre la Diputació de Lleida i l’Obra Social “la Caixa”, dins del programa de millora de la natura i reinserció social per tal de promoure la gestió sostenible, preservació i difusió dels valors naturals dels municipis de la demarcació de Lleida

La Diputació de Lleida i l’Obra Social “la Caixa” han adequat l’entorn de la peixera de la Prenyanosa, situada al terme municipal de Cervera. El riu Sió, al seu pas pel nucli de la Prenyanosa, queda tallat per una antiga presa de pedra formant un petit embassament anomenat “la Peixera” de la Prenyanosa.

Aquest espai era inaccessible a causa de la manca de manteniment en els últims anys de la llera d’aquest riu. L’acumulació continuada de fangs i matèria arrossegada pel riu va provocar que aquest espai fos inaccessible i perillós.

Amb l’objectiu de millorar aquesta zona, dinamitzar l’entorn i millorar la seguretat del seu accés es van iniciar els treballs d’arrengament, que han consistit en l’esbrossada, la neteja i la senyalització de l’entorn.

El projecte d’adequació de la peixera de la Prenyanosa s’emmarca dins del conveni de col•laboració entre l’Obra Social “la Caixa” i la Diputació de Lleida que han finalitzar recentment.

Aquesta actuació ha suposat una inversió per part de l’entitat financera de 26.300 euros i ha donat feina a quatre persones en risc d’exclusió social. El conveni d’aquest 2014 compta amb una aportació de 450.000 euros destinats a actuacions d’aquestes característiques amb una previsió d’inserció laboral de 85 persones més.

Balanç del Programa de Conservació i Millora d’Espais Naturals

El Programa de Conservació i Millora d’Espais Naturals, impulsat per l’Obra Social "la Caixa" amb la Diputació de Lleida es va posar en marxa el 2006 amb un doble objectiu: millorar els espais naturals de la demarcació i facilitar l’accés al món laboral a les persones en risc d’exclusió.

Des que es va posar en marxa aquesta iniciativa, s’han realitzat 118 projectes i s’ha facilitat l’accés al món laboral de 522 persones de la demarcació.

Algunes de les actuacions que s’inclouen en aquest programa són la neteja i desbrossada forestal, la recuperació de la vegetació de ribera, la plantació d’espècies autòctones d’arbres i arbustos en espais degradats, l’eliminació de flora exòtica invasora d’hàbitats naturals i la desbrossada d’espais oberts, entre d’altres.

Lleida, 5 d’agost de 2014

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat