La Diputació i la Julià Carbonell intensificaran la programació de l’orquestra al territori

ORIrene_i_reverte_en_el_moment_de_signar_el_conveni_editora_2_5992_0_1

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, i el director artístic de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida, Alfons Reverté, han subscrit aquest dijous el Pla Estratègic de l’OJC per aquest 2013.

El Pla estableix els objectius de l’orquestra per aquest any, la tipologia de la seva activitat i la col•laboració econòmica entre la Diputació, per mitja de l’IEI, que hi aportarà un total de 258.000 euros.

D’aquests, 158.000 són per al desenvolupament del seu cicle d’activitats, i els altres 100.000, per a fer possible que l’OJC tingui més presència al territori a través d’un seguit d’actuacions de petit, mitjà i gran format que se celebraran en els pròxims mesos.

Després de la signatura, el president de la Diputació ha recordat que l’orquestra va néixer amb un criteri territorial i ha explicat que els concerts que la Julià Carbonell va celebrar a Vallbona de les Monges i Gerri de la Sal amb el suport de la Diputació van ser l’inici d’un seguit d’actuacions que es duran a terme a els comarques de Lleida al llarg de l’any “per tal d’apropar la música simfònica i de gran format al territori perquè tothom pugui gaudir de l’excepcionalitat de la música que ofereix la Julià Carbonell”.

Per la seva banda, el director de l’OJC, Alfons Reverté ha destacat el suport de la Diputació i ha explicat que “a través d’aquesta ajuda la presència de l’orquestra podrà arribar a tots els àmbits d’influència de Lleida. “És una orquestra viva que ha d’arribar a tot arreu amb els formats més diversos per tal que les dificultats geogràfiques o d’espai no siguin una barrera poder arribar a tothom”, ha afegit.

De fet, els objectius bàsics de la Julià Carbonell són incidir en la vida musical de les comarques lleidatanes apropant la música als seus habitants i col•laborant en la seva dinamització i difusió en aquest territori i al mateix temps, fer-se conèixer com a ambaixada cultural a la resta del país i del món.

A l’acte de signatura també hi ha assistit el director executiu de l’Orquestra, Antoni Pallès.

Lleida, 4 de juliol de 2013

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat