La Diputació i Gustum premiaran les millors tapes elaborades amb productes de proximitat

ORIpresentacio_bases_concurs_gustum_001_vr_editora_2_6019_0_1

La Fira de Sant Miquel de Lleida acollirà l’espai Gustum, un aparador de la gastronomia de les comarques lleidatanes on els visitants podran tastar tapes elaborades amb productes locals

Per seleccionar les 13 tapes s’ha convocat un concurs de receptes obert a tots els restaurants de la demarcació de Lleida

La Diputació de Lleida i Gustum, en col·laboració amb l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida, han convocat un concurs de receptes obert a tots els restaurants de la demarcació de Lleida mitjançant el qual se seleccionaran 13 receptes, una per cadascuna de les 13 comarques lleidatanes, elaborades a partir de productes locals.

Les 13 tapes seleccionades seran presents a l’Espai de Degustació Gustum de la Fira de Sant Miquel, que organitza la Diputació de Lleida, juntament amb Gustum i amb la col·laboració de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida.

D’aquesta forma, es dóna un pas més en el projecte Gustum que a les fires de Sant Josep i de Balaguer ja va tenir una important presència amb degustacions, activitats i promoció dels productes agroalimentaris de la demarcació de Lleida.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha explicat que aquesta proposta s’emmarca en fires i certàmens com la Fira de Sant Miquel perquè és una molt bona oportunitat per arribar a moltes persones i així donar a conèixer la gran qualitat dels productes agroalimentaris que s’elaboren a les comarques lleidatanes.

Els restaurants interesants en aquesta selecció poden enviar les seves propostes fins el dia 28 de juliol i consultar les bases del concurs a la web www.gustum.org. Un jurat format per un membre de Gustum, un de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida i un tercer membre del sector de la restauració valoraran les diferents receptes.

Al marge de les tapes escollides, amb totes les receptes que participin en el projecte s’editarà una guia on constaran els plats elaborats pels restauradors.

El director del programa Gustum, Joan Torrent, ha destacat que es tracta d’una iniciativa que vol generar sinèrgies entre els productors i els restauradors locals.

Les 13 tapes seleccionades seran presents a l’Espai de Degustació Gustum de la Fira de Sant Miquel on els visitants podran degustar-les i escollir aquelles que considerin més bones en un concurs obert a tothom i en el que es premiaran les tres tapes més votades pels consumidors.

El primer premi consistirà en un lot de productes locals valorat en 500 euros, el segon rebrà un lot valorat en 300 euros i el tercer en 150 euros.

El director de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida, Gregori Canalias, ha explicat que els cuiners de les 13 tapes seleccionades ensenyaran els alumnes de l’escola a elaborar els plats i seran ells qui cuinaran i serviran les tapes durant el certamen aportant un valor formatiu a la proposta.

L’objectiu d’aquesta acció és apropar al consumidor final la varietat de productes agroalimentaris que hi ha a les comarques lleidatanes, així com el gran valor i riquesa de la cuina lleidatana.

Lleida, 18 de juliol de 2013
 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat