La Diputació homenatja el Lleida Llista Blava per la consecució de la tercera WS Europe Cup

Llista_Blava_01

Llista_Blava_02

Llista_Blava_05

Llista_Blava_04

Llista_Blava_07

Llista_Blava_06

Llista_Blava_08

Llista_Blava_03

El president de la Diputació, Joan Talarn, felicita l’entitat per la consecució d’aquest títol europeu i posa en valor l’aposta per l’esport de base com a eina indispensable per reeditar futurs èxits esportius

 

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, acompanyat dels portaveus dels grups polítics de la Diputació d’ERC, Mercè Carulla; JxCat, Rosa Pujol, i Cs, Maria Burrel, i els diputats Helena Martínez i Jordi Verdú, ha rebut aquest dilluns els integrants del Club Esportiu Lleida Llista Blava, que el passat dia 20 de juny van aconseguir, a Andorra, la seva tercera WS Europe Cup d’hoquei patins consecutiva en vèncer en la final l’equip italià del Sarzana. L’expedició llistada estava encapçalada pel seu president, Enric Duch; l’entrenador de l’equip, Albert Folguera, el capità de l’equip, Andreu Trilla, els components de la plantilla, una representació dels equips femenins d’hoquei del club i la resta de membres de la junta directiva

 

Durant la seva intervenció, Joan Talarn ha felicitat el primer equip de l’entitat pels èxits esportius que està assolint en els darrers anys. “No és gens fàcil aconseguir el que heu fet vosaltres. Des de la modèstia, però amb determinació, heu aconseguit guanyar tres Europe Cup consecutives, una fita esportiva inaudita a Europa, i fer-ho recordant que fa 70 anys que es va fundar l’entitat, encara li dona un valor afegit més”.

 

Segons Talarn, “aquest èxit és el mirall perfecte perquè els equips de base es fixin reptes esportius que els portin a seguir creixent com a esportistes, però també com a persones. Sabem que un dels màxims interessos del club és el de la formació. Fa molts anys que us hi dediqueu i us ho volem agrair, perquè des de la Diputació defensem que l’esport de base i de promoció ha de ser la raó principal de funcionament de les entitats esportives  de la demarcació de Lleida”.

 

Andreu Trilla ha volgut destacar el fet que l’obtenció d’aquest guardó internacional s’ha fet des del treball i, sobretot, des de la modèstia. També ha reclamat que, ben aviat, quan les condicions sanitàries ho permetin, puguin tornar a entrenar-se al pavelló Onze de Setembre. “Aquest és el gran objectiu de la propera temporada”, ha dit.

 

Per la seva banda, Albert Folguera ha fet un repàs als tres títols europeus aconseguits, recordant que el primer va arribar sense que ho esperessin, ja que ha dit “no érem favorits i vàrem donar la sorpresa”. La segona “va ser una altra cosa”, ha explicat, “perquè teníem un equip que arribava amb moltes possibilitats, i nosaltres ho sabíem”. I de la tercera ha explicat que, en repetir rival de l’anterior final, “sabíem que eren ells els qui havien de forçar. Ens va sortir bé la nostra aposta. Una aposta d’un equip que mai es rendeix”.

 

Finalment, Enrich Duch ha fet referència a la importància que té l’equip pels equips de base. “En ells s’emmirallen totes i tots”. També ha reiterat l’aposta per la promoció d’hoquei patins femení i el desig que la propera temporada tot plegat pugui sortir igual o millor que aquesta. “Tots s’ho mereixen. Els joves, especialment”.

 

El Club Esportiu Lleida Llista Blava es va fundar l’any 1951 amb el nom de Lista Azul. Els primers partits els va jugar a la pista de Cervantes, però l’any 1952 es va traslladar al Frontó Lleida. L’any 1993 va catalanitzar el nom.

 

No va ser fins l’any 1966 quan van començar a jugar al velòdrom del Camp d’Esports, on va estar fins al 1983. Després, va jugar al pavelló de la Bordeta i a l’Onze de Setembre, seu actual, tot i el període d’impàs d’aquesta temporada, que ha hagut de jugar els partits a Bell-lloc, degut a la pandèmia.

 

Des de l’any 2000, el Llista Blava s’ha consolidat entre els millors de l’hoquei patins espanyol, malgrat dos breus períodes en què va perdre la categoria.

 

 

Lleida, 28 de juny de 2021

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat