La Diputació finançarà quatre projectes de recuperació patrimonial a l’Alt Urgell impulsats per ajuntaments de la zona

Alàs

Montferrer

Pont1

Pont2

A través de la línia d’ajuts de l’IEI que s’ha incrementat fins als 2,5 milions d’euros; aquests són Alàs, Oliana, Valls de Valira i EMD Vila i Vall de Castellbó.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha visitat aquest dimarts els municipis del Pont de Bar, Alàs i Cerc i Montferrer i Castellbò, a la comarca de l’Alt Urgell. Talarn –que ha estat acompanyat del vicepresident Antoni Navinés– ha iniciat el seu periple a l’Ajuntament del Pont de Bar, on ha estat rebut per l’alcaldessa, Rosa Andorrà, amb qui ha mantingut una reunió i amb qui ha visitat, posteriorment, el Castell de Bar.

El president de la Diputació de Lleida ha recordat que, a través de l’IEI, se subvencionaran fins a 4 projectes de recuperació de patrimoni local impulsats pels ajuntaments de la zona, amb una inversió de més de 75.000 euros. “Aquesta línia d’ajuts es va incrementar fins a 2,5 milions en el darrer Ple de la Diputació i ens permet fer front a 94 projectes dels 105 que s’hi van presentar”.

En el cas de l’Alt Urgell, s’hi van presentar sis peticions, “però dos s’han desestimat perquè preveien actuacions en espais sense valor històric, però que de ben segur trobaran finançament a través d’altres línies econòmiques”, ha afegit.

També s’ha referit a Alàs i l’EMD Vila i Vall de Castellbò, “que són dos dels municipis que podran fer front a obres que, sent petites quant a quantia, suposen reforçar l’orgull de cada població, ja es tracta de recuperar i adequar aquell patrimoni que distingeix cada municipi i amb el qual se senten especialment identificats els veïns”.

A la tarda s’ha desplaçat fins a Alàs i Cerc, on ha estat rebut per l’alcaldessa, M. Carme Ribó, ha mantingut una reunió de treball i ha visitat la carretera LV-4051 d’Alàs, de titularitat de la Diputació.

Joan Talarn ha finalitzat la seva estada a la comarca de l’Alt Urgell visitant Montferrer i Castellbò, de la mà del seu alcalde, Albert Marquet, amb qui ha mantingut una reunió de treball.

Lleida, 27 de setembre de 2022

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat