La Diputació de Lleida destina 279.000 euros al projecte Post-MIR 2014 que es fa en col·laboració amb l’Institut de Recerca Biomèdica (IRBLleida) i l’Institut Català de la Salut (ICS)
Les 10 beques inclouen aquest any dues modalitats d’ajut, una d’elles per incorporar professionals al Centre de Recerca Biomèdica Avançada (CREBA) de Torrelameu
La Diputació de Lleida finança amb 279.000 euros i per segon any consecutiu les beques a la demarcació per finançar 10 contractes d’un any de durada a metges que hagin acabat el període de formació especialitzada -Medicina (MIR), Infermeria (EIR), Psicologia (PIP), Farmàcia (FIR)- i que s’hagin format en l’entorn sanitari de Lleida (Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida, l’Hospital Santa Maria o la Unitat Docent de Medicina Familiar i Comunitària de Lleida).
Des d’avui i fins divendres 25 d’abril estarà oberta la convocatòria d’Ajuts POST-MIR 2014 de Promoció de la Recerca.
El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha destacat la importància d’aquestes beques que fan possible que els metges puguin desenvolupar projectes de recerca a Lleida sense necessitat de traslladar-se a altres hospitals catalans.
El programa és la segona edició de la iniciativa conjunta entre l’Institut de Recerca Biomèdica (IRBLleida), l’Institut Català de la Salut (ICS) i la Diputació de Lleida per estimular la realització de projectes d’investigació innovadors a IRBLleida que precisin de la incorporació de professionals formats en diferents especialitats mèdiques.
La novetat d’aquest any són les dues modalitats d’ajuts:
• Vuit ajuts en la modalitat A, destinats a post-MIR que hagin acabat l’etapa d’especialització en alguns dels centres sanitaris de Lleida durant el 2013
• Dos ajuts en la modalitat B, per a especialistes en Cirurgia, Cardiologia o similars per a donar suport al CREBA de Torrelameu
El director de l’IRB de Lleida, Xavier Matias-Guiu, ha explicat que la creació d’aquestes dues beques tan especialitzades al CREBA permetran generar activitat.
Per la seva part, el director dels serveis territorials de Salut a Lleida, Josep Pifarré, ha afirmat que Lleida es troba en la “primera divisió de la recerca sanitària” i que això és gràcies a una excel·lent formació, a una especialització potent i a la possibilitat de fer recerca i investigació al propi territori.
Els contractes de promoció de la recerca seran de 20.000 euros bruts anuals i compatibles amb altres contractes laborals dins de la xarxa sanitària, sempre que siguin contractes a temps parcial i/o contractes de guàrdies.
Els candidats hauran de dissenyar un projecte de recerca en col·laboració amb algun dels grups d’IRBLleida i escollir alguna de les dues modalitats (A o B).
Les candidatures seran avaluades per revisors externs de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) i seleccionades per la comissió – formada per la Direcció Científica d’IRBLleida, la Gerència Territorial de l’ICS-GSS i els Caps d’Estudis de la Unitat Docent de l’HUAV i de la Unitat Docent de Medicina Familiar i Comunitària.
La iniciativa està pensada per estimular la recerca entre els professionals clínics que culminen l’etapa de formació especialitzada.
L’any passat la Diputació de Lleida va finançar amb 175.000 euros la convocatòria de 7 beques de 18.000 euros cadascuna.
Lleida, 2 d’abril de 2014
Per a més informació:
Telèfons de contacte: 973.70.41.25
Cap de l’Àrea de Comunicació, Maricel Pujol
premsa@diputaciolleida.cat
Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat