La Diputació farà el control d’aigües de la nova piscina d’hidroteràpia del CAP 11 de Setembre

La Unitat d’Aigües en serà la responsable, així com dels protocols d’autocontrol del servei

La Unitat d’Aigües adscrita a l’Àrea de Planificació i Cooperació Municipal de la Diputació de Lleida s’encarregarà dels controls analítics de l’aigua de la nova piscina d’hidroteràpia del CAP 11 de Setembre, segons l’acord a què s’ha arribat entre la pròpia institució i el Departament de Salut de la Generalitat a Lleida.

En el marc d’aquest acord, la Diputació també posa a disposició del CAP el protocol d’autocontrol de la piscina, amb els procediments normalitzats segons regulació vigent i es compromet a fer-ne el seguiment protocol·lari.

La hidroteràpia és una tècnica de rehabilitació que es desenvolupa al medi aquàtic i al CAP 11 de Setembre es van preveure dos piscines adaptades, una d’elles especialment indicada per la marxa dins de l’aigua.

Per les seves peculiaritats, es presenta com un complement terapèutic important en el tractament de persones amb problemes funcionals. A més de ser percebut pel pacient com una experiència agradable, la flotació, la temperatura i l’efecte relaxant de l’aigua es combinen per facilitar la potenciació muscular, millorar la capacitat de moviment, potenciar i/o elastificar la musculatura i disminuir l’espasticitat. Per exemple, es potencia i s’ensenya a caminar.

Està indicat per a nombroses patologies (reumatològiques, cardiovasculars, geriàtriques, pediàtriques, dermatològiques) però les prescripcions més habituals són els problemes neurològics (ictus, lesions medul·lars, paràlisis cerebrals..) i de l’aparell locomotor (fractures, raquiàlgies, síndromes d’immobilitat…). Així, per exemple, està indicada per a alguns tipus de pacients que pateixen fractures de les extremitats inferiors –especialment pensat per a persones d’edat avançada-, per accelerar el procés de recuperació.

Aquest servei s’afegeix al que ja s’ofereix la Unitat d’Aigües de control anual de més de 700 xarxes de distribució d’aigua destinada al consum humà i als diferents usos lúdics (piscines municipals) de 219 municipis lleidatans, que així li han sol·licitat atenent a la normativa que en regula les competències.

 

Lleida, 6 de març de 2019

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat