La Diputació facilita un model de plataforma d’e-administració integral als ajuntaments

Congrés Govern Digital 2015

Congrés Govern Digital 2015

Per simplificar la gestió interna de l’administració local i millorar l’atenció ciutadana garantint una major facilitat en l’accés telemàtic

La Diputació de Lleida ha participat aquest dimecres al 1r Congrés de Govern Digital 2015, organitzat per la Generalitat de Catalunya, que se celebra al Palau de Congressos de Barcelona els dies 21 i 22 de gener. Es tracta d’una trobada dels màxims responsables públics de Catalunya en matèria de Govern Digital, alhora que un fòrum d’intercanvi d’experiències i solucions per aconseguir una administració més propera al ciutadà, més àgil, eficient i innovadora, una nova administració que respongui als nous reptes.

La Diputació de Lleida hi ha participat presentant una ponència a càrrec de la diputada de Noves Tecnologies, M. Antònia Pubill, sota el títol “Simplificant l’e-administració. El model de la Diputació de Lleida”, en què s’han explicat totes les eines informàtiques que la corporació provincial està desplegant per arribar a la plena administració electrònica en tots els ajuntaments del territori.

En la seva intervenció, Pubill destacat que el model de noves tecnologies de la Diputació de Lleida s’adapta a les necessitats organitzatives dels ajuntaments petits i se centra en posar a disposició dels ajuntaments una plataforma d’administració electrònica complerta que permeti la gestió sense papers de tots els procediments administratius.

A més, el model de la Diputació de Lleida també contempla:

• Oferir als ajuntaments un catàleg complet de procediments i plantilles i encarregar-se del seu manteniment.
• Contractar el manteniment del catàleg de procediments i plantilles a un partner editorial.
• Fer servir una metodologia d’implantació que garanteixi l’ús de la plataforma per tramitar qualsevol tipus d’expedient.

En aquest sentit, Pubill ha conclòs que aquest projecte permet millorar la gestió interna de l’administració local i facilitar l’accés telemàtic al ciutadà i, per tant, millorar el servei a la ciutadania.

Lleida, 21 de gener de 2015

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat