La Diputació fa costat un any més al Gran Recapte d’Aliments donant 3.500 quilos d’oli

El diputat Paco Cerdà ha assistit a la presentació de la doble jornada, que se celebrarà divendres i dissabte vinents
L’objectiu és recollir 325.000 quilos d’aliments en els 210 punts de recollida de Lleida, que comptaran amb el suport de 2.800 voluntaris

El diputat Paco Cerdà ha participat aquesta tarda a la presentació del Gran Recapte d’Aliments, que divendres i dissabte vinents arribarà a la seva 10a edició amb el repte de recollir 325.000 quilos d’aliments a Lleida.

La presentació ha tingut lloc al Caixafòrum de Lleida i, juntament amb Paco Cerdà, hi han pres part Joan Ramon Saura, president del Banc dels Aliments de Lleida; Joan Santacana, director dels serveis territorials a Lleida del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat; Rosa Maria Caselles, vicepresidenta del Consell Comarcal del Segrià; i la regidora Rosa Maria Salmerón.

En la seva intervenció, Paco Cerdà ha assenyalat el Gran Recapte com “una festa de la solidaritat” i com un “acte pre-nadalenc fantàstic”, més encara tenint en compte que ve precedit d’alguna jornada en què s’apel·la frívolament al consumisme. Per tot plegat, Cerdà ha expressat el suport de la Diputació a una iniciativa que “cal anar repetint durant l’any perquè es molt necessària en els temps que correm”.

Les xifres d’enguany, segons ha detallat Joan Ramon Saura, parlen d’un objectiu de recaptació de 325.000 quilos d’aliments a Lleida en els 210 punts de recollida que s’habilitaran divendres 30 de novembre i dissabte 1 de desembre. La Diputació de Lleida ja ha començat a fer créixer aquesta xifra amb la donació de 3.500 litres d’oli.

La doble jornada comptarà amb 2.800 voluntaris, repartit entre els 2.100 que hi haurà als punts de recollida i els 700 de la zona de classificació, que s’ubicarà al Pavelló 3 de Fira de Lleida. Des de l’organització estan oberts a la incorporació de nous voluntaris, atès que estimen que falta per cobrir un 10 per cent de les necessitats en aquest sentit.

Quant als aliments que més falta fan, són llet, llegums cuits, oli i conserves de peix i de verdures. En el conjunt de Catalunya, en tot el 2017 es van recollir 1.744 tones d’aliments que van repercutir en 81 entitats, amb un total de 25.315 beneficiaris cada trimestre.
També s’han destacat dos novetats per enguany: d’una banda, es repartiran 250.000 bosses reutilitzables en el conjunt de Catalunya, amb la qual cosa es contribuirà a la no generació de residus plàstics, i de l’altra, ja es pot col·laborar amb el Gran Recapte fent donacions online.

Lleida, 26 de novembre de 2018

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat