La Diputació fa costat a l’AFANOC en l’onzena edició del Posa’t la Gorra de Lleida, celebrada a la Seu Vella

POSA'T LA GORRA-1

POSA'T LA GORRA-2

POSA'T LA GORRA-3

POSA'T LA GORRA-4

El vicepresident Agustí Jiménez ha assistit a la festa i ha destacat que “tots i totes hem de ser corresponsables i empàtics amb un procés que exigeix a les famílies molta força, valentia i capacitat”.

 

El vicepresident primer de la Diputació de Lleida, Agustí Jiménez, ha participat aquest diumenge a l’onzena edició del Posa’t la Gorra! de Lleida, la festa solidària de l’AFANOC que, com és habitual, ha tingut com a escenari el Turó de la Seu Vella de Lleida, tot i que l’escenari central s’ha traslladat a l’interior de la nau central degut al vent.

Jiménez ha participat a l’acte central, consistent en la lectura del Manifest de l’AFANOC (Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya) per part de dos adolescents i un infant de l’AFANOC que han viscut la malaltia del càncer, un acte en què també hi han estat presents la diputada d’Igualtat i Cooperació Internacional, Sandra Marco, i el diputat Fermí Masot, a més de Fèlix Larrosa, alcalde de Lleida, Montse Bergés, delegada territorial del Govern de la Generalitat a Lleida, José Crespín, subdelegat del Govern espanyol a Lleida, Maite Montañés, presidenta de l’AFANOC, i David Masot, president del Consell Comarcal del Segrià, entre d’altres.

La Generalitat estima que a Catalunya es diagnostiquen cada any entre 170 i 200 casos nous en nens de 0 a 14 anys. Agustí Jiménez ha explicat que “el càncer infantil és una realitat dura però certa, que moltes vegades és invisibilitzada. Per això estem contents de celebrar avui amb l’AFANOC una nova edició d’aquesta meravellosa i necessària iniciativa de sensibilització”.

“Ens posem la gorra cada any perquè som part i volem formar part de la història de totes les famílies que pateixen, han patit o patiran algun tipus de càncer infantil, perquè tots i totes hem de ser corresponsables i empàtics amb un procés que exigeix a les famílies molta força, valentia i capacitat per assumir les cures i gestionar emocionalment una etapa del tot difícil”, ha afegit Jiménez.

“Cal, a més, que les institucions ens en fem responsables, que treballem fent les polítiques que els infants i les seves famílies necessiten, avançant cap a un sistema públic que assumeixi les cures i l’acompanyament, que tingui en compte la realitat del càncer infantil i ofereixi un suport holístic, ajustat als reptes i a l’alçada d’associacions com l’AFANOC, que cada any ens demostren com de valuosa és la seva tasca”, ha conclòs el vicepresident.

Tots els presents han lluït la gorra que ha dissenyat per a l’ocasió Tarsila Schubert, una artista de carrer d’origen brasiler que ha dedicat la seva vida a l’art. La seva inspiració prové del seu bagatge multicultural, que és l’essència de la seva producció. Per primera vegada la persona dissenyadora incorpora un lema al seu disseny ‘Eyes on you’, que traduït significa ‘tenir els ulls posats en tu’.

La festa d’enguany estava dedicada als cinc sentits i ha ofert tallers, espectacles, exposicions, sortejos i moltes sorpreses més en una jornada que ha estat presentada pel cantant Edu Esteve, conegut arran del seu pas pel programa de TV3 ‘Eufòria’. L’Edu Esteve també ha interpretat diferents cançons, completant una proposta que, a més, ha inclòs la rua d’inici de festa amb Batukats de l’Ala, les Mascotes Plusi i Marraquet Bomber, l’animació infantil amb Versions per Xics i un sorteig solidari dinamitzat per Toñy Castillo i Òscar De La Torre.

El Posa’t la Gorra! és una campanya de sensibilització per donar a conèixer l’existència del càncer infantil, amb l’objectiu de normalitzar la malaltia i pal·liar les necessitats que sorgeixen a partir del seu diagnòstic. La raó per la qual la gorra és la protagonista és que un dels efectes secundaris que pateixen els infants i adolescents a causa del tractament és la pèrdua de cabell, de manera que acostumen a cobrir-se el cap amb una gorra, també per protegir-se del sol o del fred.

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat