La Diputació fa costat a la nova Ruta de l’Oli i de l’Aigua, una iniciativa conjunta dels ajuntaments de les Borges i Vila-sana

La presidenta Rosa Maria Perelló ha assistit a la presentació, que s’ha dut a terme al Palau Robert de Barcelona, amb el director general de Turisme, Octavi Bono, i els cuiners germans Torres

La presidenta en funcions de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló, ha participat aquest dimecres en la presentació de la Ruta de l’Oli i de l’Aigua, una iniciativa conjunta dels ajuntaments de les Borges Blanques i Vila-sana. L’acte ha tingut lloc al Palau Robert de Barcelona i ha estat presidit per Octavi Bono, director general de Turisme de la Generalitat de Catalunya.

A la presentació hi han intervingut, a més, l’alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir; l’alcalde de Vila-sana, Joan Sangrà, i Sergio Torres i Javier Torres, de Cocina Torres, que han estat els padrins de la ruta. Durant l’acte s’ha projectat l’espot publicitari de la ruta i s’han lliurat cistelles amb productes típics de les Borges Blanques i de Vila-sana, alhora que se n’ha fet una degustació.

La Ruta de l’Oli i de l’Aigua és un nou producte turístic de cap de setmana, de divendres a diumenge durant tot l’any, que recorre els municipis de les Borges Blanques i Vila-sana a través del seu patrimoni, natura, cultura i gastronomia, amb un preu tancat que inclou allotjament i totes les visites.

Sota el lema ‘Vine a descobrir la capital de l’oli i l’estany més gran de Catalunya’, l’objectiu de tot plegat és promocionar i potenciar entre un públic familiar el patrimoni de les dues localitats de comarques veïnes.

En el cas de les Borges, l’activitat gira al voltant de l’oli, producte bàsic de l’economia garriguenca, i ofereix visites a indrets singulars com ara l’Espai Macià, Cal Gineret i les cabanes de volta, a més de permetre assaborir la gastronomia local i comprar oli d’oliva verge extra.

En el cas de la Ruta de l’Aigua, aquest element és el principal actiu de Vila-sana gràcies l’estany d’Ivars i Vila-sana, i es podran fer visites a Cal Sinén, el Centre d’Interpretació de l’Estany, i fer caminades per l’entorn d’aquest l’espai natural de gran valor, recuperat fa una dècada.

Barcelona, 10 de juliol de 2019

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat