La Diputació externalitza els serveis jurídics del ‘cas Boreas’

[RoyalSlider Error] No post attachments found.

Avui dia 16 de desembre s’ha celebrat la comissió de seguiment del ‘cas Boreas’ en el decurs de la qual s’ha informat sobre la proposta, amb voluntat de garantir la imparcialitat i l’objectivitat de la institució en el procés.

La comissió de seguiment del ‘cas Boreas’ de la Diputació de Lleida ha sigut informada de la decisió d’externalitzar els serveis jurídics pel ‘Cas Boreas’, en el que la mateixa Diputació està personada com a part acusadora i en la qual s’investiga l’actuació  de l’expresident de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, per presumptes irregularitats.

Ferran Accessi, president de la comissió, ha explicat que externalitzant els serveis jurídics es garanteix, davant l’opinió pública, la imparcialitat i l’objectivitat de la Diputació de Lleida, alhora que també es creu adient que sigui un servei extern i especialitzat en la matèria qui dugui el mateix, per la complexitat i grandària del mateix. Aquesta actuació afecta a l’acusació que exerceix la institució per si, de les diligències judicials, se’n derivés que hagi pogut ser perjudicada. La Diputació només disposa d’una lletrada jurídica que ha de fer front a tots els temes jurídics, bàsicament administratius, i aquesta manca de personal fa també que es consideri més oportú traslladar el tema a mans d’advocats experts.

De la mateixa comissió també n’ha transcendit  l’arxivament, per part de la magistrada número 1 dels jutjats de Lleida, de la causa que investigava a Marlen Minguell, ex-cap d’organització de la Diputació de Lleida, per suposades irregularitats en la gestió d’ajudes europees. Accensi ha informat que la Diputació de Lleida no recorrerà aquesta sentència de la magistrada.

Lleida, 16 de desembre de 2019

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat