La Diputació explica a les federacions esportives el Pla de Foment de l’esport base, femení i inclusiu

Federació Fútbol Lleida

El diputat Jordi Verdú i l’assessora en matèria d’entitats i esport, Gemma Vilarasau, visiten les seus de les entitats i els hi transmeten la solidaritat de la Diputació de Lleida davant els esforços que realitzen per mantenir les competicions en temps de pandèmia 

El diputat Jordi Verdú i l’assessora en matèria d’entitats i esport, Gemma Vilarasau, han iniciat una ronda de visites a les federacions esportives amb seu a Lleida per tal d’explicar-los tots els detalls del Pla de Foment de l’esport base, femení i inclusiu que la Diputació de Lleida ha posat en marxa aquest any 2020 per primera vegada. El pla, dotat globalment amb 1.960.000 euros, contempla un apartat específic per a les federacions o delegacions de federacions esportives amb capacitat per organitzar competicions oficials al territori

Les primeres visites s’han portat a terme a les delegacions lleidatanes de bàsquet, amb el seu president Javi Calles; d’handbol, que presideix Txema del Rosal, i futbol, on la reunió es va realitzar amb el nou delegat, Josep Maria Espasa, el sotsdelegat, Jordi Pifarré, i el representant de Relacions Institucionals, Julià Sala.

Jordi Verdú ha explicat les línies mestres del pla financer, que incorporen el concepte de concurrència competitiva per fer desaparèixer els ajuts discrecionals que s’atorgaven al marge de convenis. Així, Verdú ha reiterat el compromís de la Diputació de Lleida per donar suport a l’activitat esportiva reglada, donada la seva importància social i educativa rellevant quan es practica des de la base, fent especial èmfasi en la transmissió de valors, el foment de l’esport femení i inclusiu i la promoció dels hàbits saludables inherents a l’esport. Aquest any 2020 ha estat el primer en el qual la Diputació disposa d’aquest pla financer transparent que s’anirà renovant en els anys posteriors.

En aquestes reunions, tant Verdú com Vilarasau han transmet la solidaritat de la Diputació de Lleida als ens federatius davant la dificultat de poder organitzar competicions i esdeveniments esportius en l’actual marc sanitari de la pandèmia de la Covid-19. Els representants de les federacions han coincidit en manifestar la necessitat de tornar a poder realitzar competicions de base sense públic i en reforçar la formació per a pares, entrenadors, clubs i àrbitres de les diferents disciplines esportives.

Lleida, 24 d’octubre de 2020

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat