La Diputació estima en 500.000 euros els danys dels aiguats a les vies de la seva competència

Les_Oluges_maquines_001_SLI

La Diputació estima en 500.000 euros els danys dels aiguats a les vies de la seva competència

Barbens_013_SLI

Reñé inicia la recerca de finançament per poder donar el màxim suport als ajuntaments en les reparacions de les vies municipals

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha avançat avui que se situaran en prop de 500.000 euros els costos de reparació dels danys que els aiguats d’aquest dimarts han provocat en carreteres competència de la institució.

La reparació de ferms, d’embornals i la neteja de cunetes són les principals afectacions a les zones de la plana més castigades per la pluja, segons les avaluacions fetes pels Serveis Tècnics de Vies i Obres. Així mateix, Reñé ha recordat que diversos ajuntaments han sofert danys en vies de la seva titularitat, i que aquestes incidències es produeixen en uns moments en què les disponibilitats dels pressupostos municipals estan pràcticament exhaurides.

Per aquest motiu, Reñé ha demanat la col•laboració conjunta d’altres institucions i ha fet al•lusió a l’ordre estatal que va permetre l’any 2012 que ajuntaments i la mateixa Diputació poguessin acollir-se per tal de fer front a danys en accessos.
“Totes les institucions ens hem d’implicar i l’Estat espanyol té un paper fonamental per tal de posar a disposició dels consistoris els recursos necessaris per finançar les reparacions, ja que els ajuntaments i la corporació no podem assumir la despesa en la seva totalitat”, ha indicat Reñé.

Aquest dimecres, totes les carreteres de la corporació lleidatana ja es troben obertes al trànsit després que els serveis tècnics de Vies i Obres hagin treballat les darreres hores per restablir la normalitat a les vies que van resultar afectades per inundacions, fang o despreniments durant la jornada d’ahir.

Lleida, 4 de novembre de 2015

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat