La Diputació estarà present a la Fira de Sant Miquel amb estands on es promocionaran els aliments de proximitat i les iniciatives empresarials locals

Presentació_Fira_Sant_Miquel_01

Presentació_Fira_Sant_Miquel_02

Joan Talarn destaca durant la presentació del certamen que es tracta “d’un dels aparadors internacionals més potents del nostre territori”

 

El certamen agrari se celebrarà a Fira de Lleida entre els dies 30 de setembre i 3 d’octubre

 

El president de la Diputació, Joan Talarn, ha participat aquest divendres en la roda de premsa de presentació de la Fira Agrària de Sant Miquel i Eurofruit, que se celebrarà al recinte de Fira de Lleida entre els dies 30 de setembre i 3 d’octubre.

 

Talarn ha estat acompanyat de l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo; el president de la Cambra de Comerç de Lleida, Jaume Saltó; el delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, Bernat Solé, i el director general de Fira de Lleida, Oriol Oró.

 

Durant la roda de premsa —que ha tingut lloc a la sala de premsa del Palau de Congressos La Llotja— Joan Talarn ha destacat la importància de “la recuperació del principal certamen agrari català i un dels aparadors internacionals més potents del nostre territori. El parèntesi imposat per les restriccions sanitàries no ha estat més que això, una aturada temporal de la celebració de la fira mentre es cercaven les millors maneres d’organitzar un esdeveniment d’aquesta magnitud amb totes les garanties sanitàries tant per a les empreses expositores com per al col·lectiu professional interessat”.

 

La Diputació de Lleida hi participa amb tres estands, redoblant “l’aposta per la transformació econòmica de les terres de Lleida, Pirineu i Aran”. Un primer estand, de caire institucional, “servirà per mostrar l’impacte de la globalitat de les polítiques transformadores i de lluita contra el despoblament que està desplegant la institució”; un segon, on es farà la promoció dels aliments de proximitat, amb la participació activa d’almenys sis consells comarcals del territori que mostraran els seus productes agroalimentaris de proximitat i també un videoclip amb una cançó que posa música als esforços de tants i tants empresaris, investigadors i emprenedors per transformar l’economia de les nostres comarques. “Volem que es popularitzi la feina que s’està fent per garantir el futur de les properes generacions”, ha afegit. Finalment, hi haurà un tercer estand de suport a les iniciatives empresarials locals, sota la marca Globalleida, “i que servirà per mostrar el treball de 12 emprenedors de Lleida i les seves apostes per la nova economia”.

 

Finalment, el president de la Diputació, ha destacat la promoció d’un portal-web promogut pel Patronat de Promoció Econòmica, que es farà públic durant la fira, concebut com a espai comunitari d’impuls de projectes, i que reunirà les accions, aparentment individuals, en un relat unitari sota el títol M’hi trobaràs.

 

 

Lleida, 24 de setembre de 2021

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat