La Diputació és reuneix amb representants de diferents col·legis d’enginyers agrònoms per organitzar a Lleida un gran congrés internacional del sector

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

El vicepresident, Ferran Accensi ha estat l’encarregat de conduir aquesta trobada, que pretén agrupar, en un parell d’anys, més de 800 professionals d’arreu de l’estat espanyol i d’Europa

Ferran Accensi, vicepresident de la Diputació de Lleida, s’ha reunit aquest matí amb representats dels diferents col·legis d’enginyers agrònoms de Catalunya i de l’estat espanyol per organitzar l’any 2022 un congrés internacional d’enginyers del sector, el qual preveu aplegar més 800 professionals a la ciutat de Lleida.

Accensi ha explicat que aquest congrés és una bona oportunitat per a la ciutat de Lleida i el territori, ja que el sector agroalimentari és un sector estratègic per la nostra economia. El tema principal a tractar en aquest congrés serà el despoblament de les zones rurals, com minimitzar-lo i revertir-lo.

En aquest sentit, representants del sector agroalimentari d’arreu d’Europa, posaran damunt de la taula les seves pròpies experiències en respectius països. Accensi ha recordat que el sector primari és el de més impacte en el nostre territori i considera que acollir aquest congrés, no sols donarà un gran impuls a la ciutat de Lleida, també en poden sortir estratègies de futur per impulsar la nostra economia i paralitzar el despoblament que pateixen els municipis rurals de les nostres contrades.

Els organitzadors d’aquest congrés preveuen realitzar-lo a dos anys vista, el setembre de 2022, dies abans de la fira de Sant Miquel. En aquesta reunió també i ha participat la presidenta de l’ ‘Asociación Nacional de ingenieros agrónomos’, Ma Cruz Díaz; el secretari de tècnic del ‘Consejo General de Colegios Oficiales de Ingenieros Agrónomos’, Jose Maria Martínez; i Sílvia Burés del ‘Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya’.

Lleida, 29 de gener de 2020

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat