La Diputació es compromet a ajudar en la restauració de la coberta de la nau central de l’església de Sant Bartomeu d’Alpicat

El passat dia 17 de febrer es van detectar deficiències que van determinar que es tanqués l’edifici al culte fins que s’hi hagin fet les reparacions oportunes

La vicepresidenta primera de la Diputació i vicepresidenta de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI), Rosa Pujol, s’ha reunit aquest dimarts a les dependències de l’Ajuntament d’Alpicat, amb l’alcalde de la població, Joan Gilart, i el bisbe de Lleida, Salvador Giménez, per tal de posar en comú les actuacions que es duran a terme a l’església de Sant Bartomeu, després que aquesta es tanqués al culte el passat dia 17 de febrer en detectar-se deficiències en la coberta de la nau central.

Durant la reunió, el bisbe s’ha compromès a tenir redactat un projecte executiu de les obres que s’han de dur a terme, el més aviat possible, i plantejar posteriorment com s’aconseguirà el finançament. En aquest sentit, ha estimat que la inversió aproximada haurà de ser d’uns 150.000 €.

En aquesta línia, Rosa Pujol ha assumit el compromís de la Diputació, a través de l’IEI, d’ajudar econòmicament en la restauració d’aquest edifici, quan se sàpiga amb certesa quina és la inversió que cal assumir. La vicepresidenta de la Diputació ha recordat que hi ha línies d’ajuts a l’IEI dedicades a la restauració de patrimoni arquitectònic. Per la seva banda, Gilart i Giménez han agraït la implicació de la Diputació.

Mentre el temple estigui tancat, el bisbat ha traslladat les misses a la Sala Unió, un espai proper a l’església afectada.
Lleida, 26 de febrer de 2019

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat