La Diputació, en una visita als serveis de l’Associació Talma de Juneda, reconeix les entitats del Tercer Sector com la baula més important de l’estat del benestar

Talma-01

El president de la Diputació, Joan Talarn, acompanyat del diputat de l’àrea de Salut Pública, Albert Bajona, han conegut, de primera mà, la tasca que fa aquesta entitat que treballa amb persones amb discapacitat, trastorn mental i/o risc d’exclusió social de la comarca de les Garrigues

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha visitat aquest dimecres els diferents centres que té l’Associació Talma a Juneda, acompanyat del diputat de Salut Pública, Albert Bajona. Talarn ha estat rebut pel president de Talma, Antoni Mateus; l’alcalde de Juneda, Antoni Villas; el president d’ALLEM, Joan Saura, la gerent, Rosa Ticó, i membres de l’associació.

Posteriorment s’han desplaçat a peu fins al centre de jardineria de Talma, Garden, on les responsables de la botiga, Anna Sabaté i Pilar Quintana, han explicat els objectius que té aquest espai de més de 1.500 metres quadrats on es poden trobar tot tipus de plantes, arbres i complements pel jardí.

Talarn i Bajona han visitat després el Centre Residencial d’Acció Educativa (CRAE) que disposa de 20 places per a infants i adolescents en guarda administrativa o tutela per part de la Direcció General d’Atenció a la Infància i la Adolescència del departament de Treball, Afers Socials i Famílies, i que és l’únic d’aquestes característiques de la demarcació de Lleida. La comitiva ha estat rebuda per la directora del centre, Lídia Acosta.

La visita institucional ha acabat al Centre de Desenvolupament Infantil i d’Atenció Precoç (CDIAP-Garrigues), un servei públic, universal i gratuït, especialitzat en l’atenció precoç i integral de tots els infants de 0-6 anys de la comarca i de llurs famílies amb l’objectiu de prevenir, detectar i atendre el més aviat possible situacions que poden presentar dificultats o trastorns en el desenvolupament de l’infant, amb la finalitat de potenciar la seva capacitat de desenvolupament i benestar. Aquesta visita i la del Club Social Compàs, recurs de salut mental, l’ha feta acompanyats de la directora, Roser Culleré.

Tots aquest centres formen part de l’àrea social de Talma –nascuda l’any 1976- que treballa amb persones amb discapacitat, trastorn mental i/o risc d’exclusió social de la comarca de les Garrigues, per tal de millorar-ne la qualitat de vida.

Lleida, 1 de juliol de 2020

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat