La Diputació duplica l’aportació econòmica a les entitats del tercer sector

La presidenta Rosa Maria Perelló, ha avançat al president d’ALLEM, Joan R. Saura, la determinació de mantenir els 75.000€ directes per la Federació i doblar dels 85.000€ als 170.000€ els destinats a les associacions, fent un total de 245.000€
Referma la voluntat anunciada per la Diputació el passat mes de desembre d’una aposta pressupostària per les polítiques del benestar que sobrepassarà els 25M€

La presidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló, ha anunciat al president de la federació ALLEM, Joan Ramon Saura -la entitat que reuneix a 17 entitats de les comarques de Lleida que es dediquen a la prestació de serveis de suport per a les persones amb discapacitat- el compromís de la corporació de doblar l’aportació que fa a les entitats del tercer sector, i concretament a les 17 que s’aixopluguen en el ventall d’ALLEM.

Perelló ha recollit la preocupació que nombroses entitats d’aquest sector havien manifestat en els darrers temps per la manca de finançament que patien, un fet que limitava greument la seva capacitat de fer activitats.

En l’actualitat, la Diputació aporta 85.000€ que es destinen directament a les tasques o activitats que programen les entitats associades a ALLEM, més 75.000€ que s’utilitzen per tasques directament relacionades amb la federació d’entitats. Precisament, la quantitat destinada a les entitats es doblarà, passant de 85.000€ a 170.000€, i es mantindran els 75.000€ a ALLEM, arribant a un total de 245.000€.

Les 17 entitats que formen part de la federació d’associacions són l’Associació Alba, Associació Talma-Servei suport a les persones, Aspros, Associació de discapacitats d’Aran, L’Olivera, Aspamis, L’Estel, Ilersis, Sant Joan de Déu, La Torxa, ACUDAM, Plançó, Associació Pro Minusvàlids de Solsona i comarca, Integra Pirineus, Creu Blanca-Llar Santa Anna, Institut Municipal d’Ocupació Salvador Seguí, i Associació Pro Minusvàlids psíquics de l’Alt Urgell; i organitzen activitats que van des del suport terapèutic, activitats físiques adaptades, equinoteràpia, psiquiatria o integració laboral, entre d’altres.

La col·laboració entre la Diputació i ALLEM es renova de forma anual des de l’any 2008 quan es va signar el primer conveni.

Aquesta decisió referma la línia marcada ja el passat mes de desembre per l’actual corporació, presidida per Rosa M. Perelló quan, en motiu de la trobada de Nadal amb els mitjans de comunicació, va explicar que la Diputació destina més de 25M€ a polítiques de benestar que van destinades a tres àmbits bàsics com la salut pública, l’atenció social als més desafavorits, i l’àmbit escolar.

Lleida, 26 de febrer de 2019

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat