La Diputació dona suport al projecte ‘Vacances per créixer’ dirigit a infants en situació de risc de la Fundació Verge Blanca

Casal_estiu_episcopal01

Casal_estiu_fundacio_verge_blanca02

Casal_estiu_fundacio_verge_blanca01

El diputat Jordi Verdú ha participat en la visita dels casals d’estiu ubicats al Col·legi Episcopal i al carrer Acadèmia de Lleida

El diputat Jordi Verdú ha participat aquest dijous en la visita que la Fundació Verge Blanca ha organitzat als casals d’estiu que l’entitat impulsa a través del projecte ‘Vacances per créixer’ per a infants de famílies vulnerables. Concretament, ha visitat el casal ubicat al Col·legi Episcopal i el casal ubicat al carrer Acadèmia de Lleida.

 

La visita ha començat al pati del Col·legi Episcopal, on el diputat Jordi Verdú ha estat acompanyat del president de la Fundació Verge Blanca, Joan Ramon Saura; la regidora d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes de l’Ajuntament de Lleida, Sandra Castro; l’assessora de la Fundació Verge Blanca, Paquita Arturo; i la coordinadora de la Fundació Verge Blanca, Teresa Farré. També hi han assistit una trentena d’infants d’entre 6 i 12 anys i tres monitors.

 

Verdú ha assegurat que s’ha de fer el possible perquè “tots els nens i nenes puguin gaudir d’un estiu estimulant, després d’haver patit uns mesos de confinament tan durs”. Així, ha agraït a la Fundació Verge Blanca que organitzi el projecte ‘Vacances per créixer’, ja que aquests casals no només faciliten esbarjo als joves, sinó que també els acompanyen en el seu creixement social, com els adults que seran, i a més, sent la generació que haurà de gestionar la societat post-Covid”.

 

Verdú ha mostrat el suport de la Diputació de Lleida assegurant que, des de les institucions, “no volem deixar ningú al darrere”. Així, s’ha mostrat convençut que “aquestes colònies aporten una sortida d’estiu a qui no té altres opcions de fer-les”.

 

Després d’aquesta visita, la comitiva s’ha traslladat a peu a l’altre casal ubicat al carrer Acadèmia, adreçat a adolescents.

 

El projecte ‘Vacances per Créixer’ té com a objectiu realitzar activitats de lleure educatiu per a infants i joves en situació de risc social en el període de vacances d’estiu. Aquest any s’han dut a terme quatre casals d’estiu, tres per a infants de 6 a 12 anys i un altre per a adolescents a l’Acadèmia Mariana-Casa de l’Església. Els primers grups de colònies van començar el 6 de juliol i els darrers finalitzaran el 10 de setembre.

 

Els infants que participen en aquest programa venen derivats per entitats socials que treballen amb infància i famílies a Lleida, com Càritas, Llars del Seminari, Associació de Voluntariat Sant Vicenç de Paül, CSMIJ i també pels Serveis Socials de l’Ajuntament de Lleida i organismes públics com el SIE.

 

Lleida, 6 d’agost de 2020

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat