La Diputació dóna suport al 7è Motocròs Clàssic i la 3a Copa d’Espanya a Montgai

Montgai_1

El circuit El Cluet de Montgai acollirà aquest dissabte una jornada de commemoració dels seus 50 anys d’activitat vinculada al món del motocròs amb la disputa d’aquesta prova i la celebració, a la plaça Prat de la Riba, d’un sopar de germanor d’expilots i col·laboradors

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dimecres la presentació de la 7a edició del Motocròs Clàssic i III Copa d’Espanya, que es disputarà aquest dissabte al circuit de motocròs El Cluet de Montgai i que representa l’acte central de les activitats programades per tal de commemorar els 50 anys de motocròs d’aquest circuit.

La roda de premsa ha comptat amb la participació del diputat Eloi Bergós; de l’alcalde de Montgai, Jaume Gilabert; i del president del Moto Club Associació Amics Motocròs Montgai, Vicent Solé; i del gerent de la Federació Catalana de Motociclisme, Jordi Cunillera.

En el seu parlament, el diputat Eloi Bergós ha destacat que aquesta jornada és fruit de la tasca “dels Amics de la Moto de Montgai, que, des de la seva creació al 2008, han tornat a fer reviure i a tirar endavant aquest circuit que aquest cap de setmana viurà la celebració dels 50 anys. Des de la Diputació valorem aquest esforç, que suposa que el circuit de Montgai recuperi la importància que tenia”.

Gilabert ha felicitat l’organització “per recuperar un circuit emblemàtic com el que tenim en la nostra localitat”, alhora que ha assegurat que “si podem, l’any vinent, ens agradaria organitzar un Campionat d’Europa de la categoria, que, ara per ara, no se celebra en tot el continent”.

Per la seva part, Jordi Cunillera ha expressat la satisfacció de la Federació Catalana pel fet que Montgai pugui acollir una competició d’àmbit estatal i ha agraït el suport de la Diputació.

El president dels Amics de la Moto de Montgai ha explicat que és la tercera edició de la Copa d’Espanya de Clàssiques i “la sisena prova des que s’ha recuperat el circuit”, motiu pel qual se senten satisfets i preparats pel repte que suposa aquest cap de setmana a nivell organitzatiu.

La jornada començarà dissabte a les 8.30 hores amb les verificacions administratives i tècniques, que donaran pas als entrenaments cronometrats a partir de les 12.00. A la tarda, es farà la presentació dels pilots i hi haurà una batucada per donar encara més caliu a la jornada. A partir de les 16.00, es començaran a disputar les primeres mànegues de les diferents categories, agrupades en quatre: Evo-Super Evo, Pre 76-Pre 78, Twinshock, i 80 Twinshock-80 Evo. Les tres primeres categories faran 15 minuts més dos voltes al circuit, mentre que la darrera categoria farà 10 minuts més dos voltes. A partir de les 17.45 es donarà pas a les segones mànegues, per acabar amb el lliurament de premis a partir de les 19.30 hores.

A més, a les 22.00 hores se celebrarà el sopar de gala a la plaça Prat de la Riba de Montgai en motiu del 50 aniversari del motocròs, una vetllada que acabarà amb una actuació musical i que s’espera que sigui una trobada d’expilots i col·laboradors que, en un moment o altre de la seva trajectòria, han estat vinculats al circuit El Cluet de Montgai. Tots ells, a més, podran gaudir el diumenge d’una jornada d’entrenaments oberta i gratuïta al recinte.

Lleida, 13 de juliol de 2016

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat