La Diputació dona suport a l’acció social de l’Orquestra Julià Carbonell, que s’exposarà per primera vegada en conjunt el 22 d’octubre

Social_OJC_01

Social_OJC_02

Hi participaran iniciatives que promou l’Orquestra per apropar la música  usuaris del Projecte Home; a estudiants que tenen difícil accés a la cultura i a persones amb diversitat funcional i/o que pateixen Alzheimer 

En la mateixa jornada, a l’Auditori Enric Granados, s’interpretarà ‘Els Planetes’, de G. Holst, dins del centenari del científic Joan Oró 

La Diputació de Lleida dona suport a l’acció social permanent que desenvolupa l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida per apropar la música a totes les capes de la societat, sense excepció, i que el proper diumenge 22 d’octubre mostrarà al llarg d’una jornada de fort caràcter social que culminarà amb un homenatge al científic Joan Oró amb motiu de la celebració del centenari del seu naixement.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha posat en valor l’esforç de l’Orquestra a través de projectes amb associacions i entitats del tercer sector per tal que col·lectius que estan normalment desafavorits i que tenen diverses dificultats també puguin gaudir de la música orquestral. Des de l’OJC es col·labora amb persones afectades per addiccions a través del Projecte Home, així com apropa la música a persones vulnerables de centres amb discapacitat intel·lectual o gent gran amb dependència i/o Alzheimer.

Aquests projectes confluiran el proper diumenge 22 d’octubre en una jornada a l’Auditori Enric Granados de la ciutat de Lleida dividida en tres sessions.

La primera sessió serà protagonitzada per l’esperit de la proposta “L’OJC a les Aules”. A les 17.45 hores, la Sala 2 de l’Auditori acollirà una mostra de l’espectacle “A3 d’Orquestra”, pensat per als més petits i totes les famílies que vulguin conèixer la història d’aquests tres músics i els seus instruments.

La segona iniciativa que tindrà lloc vindrà de la mà de “Drum Circle” a les 18 hores i a l’exterior de l’Auditori. Es farà un cercle de percussió comunitària conduït per Pau Gimeno, amb Projecte Home, i on podrà participar tothom qui vulgui unir-se a viure aquesta experiència.

I el plat fort arribarà a les 19 hores amb el Concert Simfònic que oferirà l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell sota la direcció d’Alfons Reverté. S’hi interpretarà ‘Els Planetes’ de G. Holst. L’acte vol servir per homenatjar el bioquímic lleidatà Joan Oró, en motiu del centenari del seu naixement. En la part final del concert, la musicoterapeuta Nina Planavila, juntament amb tots els músics de l’OJC, convidarà tot el públic a participar a una mostra del ‘Matí d’Orquestra amb l’OJC’. D’aquesta manera, es podrà gaudir d’unes activitats d’interacció entre músics i públic, acompanyades amb els arranjaments de tres peces de la música popular, a càrrec del músic mollerussenc Rafael Moreno.

Amb aquest concert, l’OJC fa un reconeixement a un dels científics lleidatans més importants de la història recent i accentua i mostra el seu perfil més social i pedagògic.

 Projectes socials continuats

 L’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida participa des de fa anys en diferents accions destinades a apropar la música orquestral a totes les capes de la societat.

Amb “Drum Circle” es vol integrar culturalment i socialment persones que estan en procés de tractament d’una addicció en col·laboració amb el Projecte Home. Paral·lelament, “Un matí d’Orquestra” és un altre projecte que té com a finalitat la presència de la música a la vida de les persones més vulnerables, que sovint no troben cap oferta cultural que s’adapti a les seves necessitats i particularitats. Concretament, els destinataris són persones vulnerables de centres amb discapacitat intel·lectual o gent gran amb dependència i/o Alzheimer. I un altre d’aquests compromisos socials l’orquestra lleidatana és “L’OJC a les Aules”, una activitat pedagògica per acostar la música als infants d’arreu del territori per a què tinguin així una visió en primera persona, més real, del que es viu fent música.

Tots aquests projectes socials confluiran, per primera vegada, el 22 d’octubre a l’Auditori Enric Granados.

Lleida, 16 d’octubre de 2023

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat