La Diputació dona suport a la reivindicació social de majors freqüències del tren Avant a Lleida

Avant_01

Avant_02

Avant-04

Avant_03

El president Joan Talarn, acompanyat del diputat Joan Gilart, s’han sumat a sindicats, organitzacions d’usuaris, Generalitat i Paeria de Lleida que han exigit al Ministeri de Transports recuperar els serveis d’abans de la pandèmia

 

Talarn insta a que el servei Avant vagi coordinat amb el de Rodalies Lleida

 

La Diputació de Lleida s’ha sumat avui al front institucional, de sindicats i entitats socials que reclamen al Ministeri de Transport majors freqüències del servei ferroviari Avant. El president de la Diputació, Joan Talarn, acompanyat del diputat Joan Gilart, ha participat aquest matí a l’acte reivindicatiu de la societat civil i institucions davant l’estació de Renfe de la ciutat de Lleida.

 

Joan Talarn ha manifestat que “la mobilitat sostenible ha de ser una aposta de totes les administracions i fer-la compatible amb un servei públic de qualitat tant en les seves prestacions com en les freqüències dels viatges. És evident que el tren és dels mitjans de transport menys contaminants i que no poder disposar de facilitats per al seu ús ens condemna a mantenir en molts casos l’ús del cotxe privat. Incrementar les freqüències de l’Avant per part de Renfe hauria d’anar coordinat amb el servei de Rodalies Lleida, del que demà esperem bones notícies en la reunió de la Comissió de Seguiment de Rodalies que demà es torna a reunir a la Diputació de Lleida”.

 

A l’acte han participat també el delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé; l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, i representants dels sindicats CCOO i UGT, la Federació d’Associacions de Veïns de Lleida i la Taula de Treball del servei Avant Lleida.

 

Segons han explicat els membres de la plataforma, actualment Renfe ofereix 11 serveis diaris Avant entre Lleida i Barcelona quan al 2019 eren 15 (7 d’anada i 8 de tornada). Els usuaris reclamen, sobretot, recuperar el tren de les 22.00 hores entre les dues ciutats. A la vegada, demanen preus més barats, especialment per als abonaments.

 

 

Lleida, 26 de gener de 2022

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat