La Diputació dona suport a la Cursa en Marxa de l’AECC Lleida que comença diumenge

Cursa Cancer

El president Joan Talarn i els diputats Albert Bajona i Paco Cerdà elogien la forma en la qual l’organització que lluita contra el càncer ha adaptat l’activitat a les mesures sanitàries forçades per la Covid-19 

Les persones inscrites podran sortir a caminar, córrer o fer bicicleta lliurement entre els dies 25 i 31 d’octubre per diferents circuits habilitats a la ciutat de Lleida i 24 municipis més de la plana i el Pirineu

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, i els diputats Albert Bajona i Paco Cerdà han donat suport aquest matí a la Cursa en Marxa, una iniciativa de  l’AECC-Catalunya contra el Càncer Lleida i més de 15 juntes locals de l’associació. La Cursa en Marxa se celebrarà del 25 al 31 d’octubre amb un nou format més lliure, adaptat a les mesures sanitàries forçades per combatre l’expansió de la Covid-19. Així, totes les persones inscrites podran sortir a caminar, córrer o fer bicicleta contra el càncer en el moment que vulguin d’aquests dies fent els recorreguts que més els interessi, amb la voluntat d’evitar aglomeracions i poder mantenir les mesures de seguretat en tot moment.

El president i els dos diputats han estat informats aquest matí dels detalls organitzatius pel president d’AECC Lleida, Eduard Serrano, qui ha destacat que aquesta cursa pretén ajudar les persones amb càncer enfront del coronavirus animant-los a quedar-se a casa, recaptar fons per continuar fent front a la malaltia i afavorir els hàbits de vida saludables mitjançant l’exercici físic. Serrano ha estat acompanyat de Montse Duch, membre de la Junta d’AECC Lleida; Laura Ribes, de Pàmpols Packaging, empresa patrocinadora de la cursa, i Irene Barón, de Boira Experience, que col·labora en la iniciativa.

Talarn, Bajona i Cerdà han elogiat el format escollit per garantir la seguretat dels participants en la Cursa en Marxa sense renunciar a una activitat que ajuda a visualitzar els esforços de la societat per ajudar en la investigació contra el càncer.

A Lleida ciutat es faran 6 recorreguts per diferents barris on els participants que s’apuntin tindran l’opció de fer un recorregut concret durant la setmana. A les diferents poblacions de la demarcació es farà un recorregut orientatiu, marcat per la junta local i acordat amb l’ajuntament corresponent. Els recorreguts estaran disponibles a la web www.aecc.es/ca/la-carrera-mas-larga/lleida.

A més, a cada recorregut dels diferents municipis participants hi haurà una pancarta on es podrà escriure un missatge de suport als malalts de càncer i familiars i també on poder-se fer una foto amb el dorsal i pujar-la a les xarxes socials. Aquesta foto donarà accés a un concurs, en què hi haurà diferents premis.

Les inscripcions es realitzaran tant a través de la pàgina web de la cursa com presencialment. A Lleida ciutat, les inscripcions presencials es faran als centres cívics dels diferents barris que hi participen; i a les poblacions lleidatanes, a diferents establiments. Les inscripcions seran a un mínim de 5 euros per accedir al dorsal.

A la plana de Lleida hi participaran els Alamús, l’Albagés, Alcarràs, Almacelles, Arbeca, Balaguer, les Borges Blanques, Golmés, Juneda, Torrebesses, Sidamon, Torregrossa, Vallfogona i Lleida ciutat, entre altres. I, pel que fa al Pirineu, Vielha, Les, Arties, Salardú, Bossòst, la Vall Fosca, Vilaller, Tremp, el Pont de Suert, la Pobla de Segur i la Seu d’Urgell.

Els diners recaptats seran destinats íntegrament a donar continuïtat a la gratuïtat de les prestacions i serveis que ofereix l’AECC Lleida a pacients de càncer i familiars, que van des d’atenció psicològica i social, orientació medicosanitària, servei de voluntariat i fisioteràpia, tallers d’autocures, accions formatives, orientació i suport i recerca, a les diferents activitats i conferències de prevenció del càncer i foment d’hàbits saludables.

En l’últim any, l’Associació ha atès més de 2.100 persones entre malalts i familiars; també ha organitzat més de 100 conferències de prevenció i d’hàbits saludables, en què han participat gairebé 12.000 persones.

Actualment, l’AECC Lleida té més de 103 delegacions i juntes locals i compta amb 800 voluntaris i 4.100 socis.

Més informació i inscripcions en línia a: www.aecc.es/es/la-carrera-mas-larga

Lleida, 22 d’octubre de 2020

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat