La Diputació desvincula rotundament l’entrega del fragment de Pere de Benavarri de la unitat de la col·lecció del diocesà

 La Diputació de Lleida entrega la taula gòtica de Pere Garcia de Benavarri al Tribunal Superior de Justícia d'Aragó (TSJA)

La Diputació de Lleida entrega la taula gòtica de Pere Garcia de Benavarri al Tribunal Superior de Justícia d'Aragó (TSJA)

En compliment de la sentència del Tribunal Suprem, la corporació lleidatana ha entregat l’obra d’art al Tribunal Superior de Justícia d’Aragó aquest dijous

La lletrada de la Diputació de Lleida, Chari Rodríguez, ha precisat que la taula gòtica de Pere Garcia de Benavarri que la Diputació de Lleida ha entregat a la seu del Tribunal Superior de Justícia d’Aragó (TSJA) no forma part de la col•lecció en litigi del Museu Diocesà de Lleida.

La Diputació de Lleida ha entregat l’obra d’art a primera hora d’aquest dijous per donar compliment a la sentència d’adquisició de la peça per part del Govern d’Aragó.

La lletrada de la Diputació de Lleida, Chari Rodríguez, juntament amb la directora del Museu de Lleida, Montserrat Macià, han fet efectiva l’entrega de l’obra d’art.

La taula gòtica va ser adquirida de forma legal per part de la corporació lleidatana l’any 2009 en una subhasta a Barcelona per 26.338,40 euros. Posteriorment, el Govern d’Aragó va exercir el dret de retracte per tal d’adquirir la peça.

La corporació va presentar un recurs davant d’aquest dret de retracte en considerar que la compra de la peça es va fer amb totes les garanties legals. Finalment, el Tribunal Suprem no va admetre el recurs de cassació que va interposar la Diputació contra la sentència de març del 2013 del TSJA i ha donat la raó al Govern d’Aragó.

Davant la sentència del Suprem, la corporació ha acatat la resolució i ha facilitat la compra de la taula gòtica per part del Govern d’Aragó, que l’ha adquirit pel mateix preu que la va comprar la Diputació de Lleida l’any 2009.

L’obra, intervinguda des de 2009 per la brigada de patrimoni de la Guàrdia Civil, ha estat dipositada i custodiada al Museu de Lleida sense possibilitat de realitzar cap actuació de millora o restauració.

Saragossa, 30 d’octubre de 2014

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat